Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer44 procent vrachtwagenchauffeurs negeert doorrijverbod Duitse Lüdenscheid tijdens controle

44 procent vrachtwagenchauffeurs negeert doorrijverbod Duitse Lüdenscheid tijdens controle [+foto]

LÜDENSCHEID – Ongeveer 44 procent van de vrachtwagenchauffeurs overtrad gisteren, woensdag 9 oktober 2024, tijdens speciale politiecontroles het doorrijverbod voor vrachtwagens in het Duitse Lüdenscheid.

Enkele tientallen politieagenten gingen weer op pad om toezicht te houden op de naleving van het verbod, snelheden te controleren en technische controles uit te voeren.

Er werden 117 voertuigen van meer dan 7,5 ton gecontroleerd. Hiervan hadden 51 geen vrijstelling. Hiervan kwamen er 48 uit het buitenland, meldt de Duitse politie.

In totaal moesten vijf voertuigen vanwege technische mankementen ter plaatse worden stilgelegd en werd verder rijden verboden. De lading van drie vrachtwagens was niet goed vastgezet.

De A45 bij Lüdenscheid is sinds begin december 2021 volledig afgesloten. De reden: de Rahmede-valleibrug, die volledig vervallen was en nu is opgeblazen. Sindsdien is de A45 (ca. 6 kilometer) omgeleid via Lüdenscheid. Het bovenregionale vrachtverkeer, dat zonder laad- of lospunt door de stad rijdt, vormt nu een zeer zware belasting voor de omleidingsroute en vooral voor de bewoners daar.

LEES OOK
Bijna 85 cilinders met schadelijke F-gassen in beslag genomen bij autobedrijven in Lelystad

Om hier verlichting aan te bieden, heeft de stad Lüdenscheid op 10 juni 2023 een doorrijsverbod voor vrachtwagens voor puur transitverkeer ingevoerd. Het verbod geldt ook voor het rijden door de stad op de B54 (Volmestrasse) in Brügge. Uitgesloten van de nieuwe regeling zijn regionaal goederenvervoer en alle voertuigen met een herkomst of bestemming in Lüdenscheid.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Milence breidt uit naar Scandinavië met de opening van een...

AMSTERDAM - Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, zet zijn eerste stap in de Scandinavische markt met...
×