Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 14:18 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie en vakbonden na maanden van actie eens over behoud vroegpensioen

Politie en vakbonden na maanden van actie eens over behoud vroegpensioen

BAARN – De politievakbonden en de politie hebben een akkoord bereikt over het vroegpensioen. Politiemedewerkers uit het jaar 1961 kunnen drie jaar voor hun AOW stoppen met werken en dat overbruggen met een politie-uitkering, is in de overeenkomst afgesproken.

De politie voerde de afgelopen tijd rond bijvoorbeeld voetbalwedstrijden actie voor behoud van de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. Die staat op het spel omdat de zogeheten Regeling voor Vervroegd Uittreden (RVU) eind volgend jaar afloopt. Door de RVU kunnen mensen met zwaar werk eerder met pensioen.

De onderhandelaars van de politie, die kampt met personeelstekorten, en de bonden hebben wel afgesproken langer doorwerken aan te moedigen. Politiemensen uit 1961 die tot hun AOW doorwerken, krijgen een extraatje.

De politie legde onder meer het werk neer rond voetbalwedstrijden en schreef geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen. Volgende week zouden er nieuwe extra acties volgen. Die worden nu opgeschort. De achterban van de bonden moet nog wel met het akkoord instemmen. De bonden praten hun leden de komende dagen bij.

LEES OOK
Vijf aanhoudingen voor ladingdiefstallen uit dezelfde vrachtwagen [+foto]

Justitieminister David van Weel is blij met de overeenstemming, die woensdagavond werd bereikt. Hij is “de politievakbonden, de politie en de medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid dankbaar voor hun inspanningen om tot dit mooie resultaat te komen. Voor een groep die tussen wal en schip dreigde te vallen is de mogelijkheid om vervroegd uit te treden nu goed geregeld.”

Minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) is nog in gesprek met vakbonden en werkgevers over een blijvende vroegpensioenregeling voor alle werkenden met een zwaar beroep. Onder meer de afbakening van wie precies zwaar werk doet, is nog onderwerp van discussie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol

Madlener ontkent druk te hebben gezet op ambtenaren over verminderen geluidsoverlast...

DEN HAAG - Minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) ontkent dat hij ambtenaren onder druk heeft gezet om tot andere berekeningen te komen over...
×