Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRoeland Ruygt nieuwe Managing Director bij Volvo Trucks Nederland

Roeland Ruygt nieuwe Managing Director bij Volvo Trucks Nederland

Na ruim 37 jaar werkzaam te zijn geweest binnen Volvo Groep, waarvan de laatste twaalf jaar als Managing Director van Volvo Trucks Nederlands, is Wabe van Solkema per 1 oktober 2024 met pensioen gegaan. Roeland Ruygt volgt hem op.

Wabe heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van Volvo Trucks. Ruim 37 jaar heeft hij bij de Volvo Groep gewerkt, waarvan bijna twaalf jaar in zijn huidige rol als Managing Director. Hij heeft een sterke organisatie overgedragen die samen met haar professionele dealernetwerk vooroploopt met klantgerichtheid, duurzaamheid en innovatie.

Roeland Ruygt is sinds 2000 werkzaam bij Volvo Trucks en heeft diverse posities binnen de Volvo-organisatie bekleed. Van 2017 tot 2022 was hij director Volvo Trucks vehicle sales bij Volvo Trucks Nederland en sindsdien is hij algemeen directeur van Volvo Group Truck Center (VGTC). Roeland heeft een solide staat van dienst als het gaat om het opbouwen van hechte teams en een klantgerichte cultuur, met aandacht voor duurzaamheid.

LEES OOK
Tweede Volvo FH16 8x4 zwaartransport trekker voor Voorbij Funderingstechniek
Roeland Ruygt (l) en Wabe van Solkema (r)

“De huidige transitie naar duurzame alternatieven maakt de keuze van transportbedrijven voor het type voertuig en de specificatie steeds ingewikkelder. Moeten zij gaan voor een alternatief dat al beschikbaar is, wachten op een nog duurzamere aandrijflijn of toch nu nog gaan voor een efficiënte dieselmotor? Binnen VGTC zitten we dicht op de markt en ligt de focus op klanten nog beter te kunnen ondersteunen in hun investeringen voor een duurzame toekomst, met behoud van hun winstgevendheid. Die ervaring neem ik mee in mijn nieuwe rol binnen de Volvo Groep”, verklaart Roeland Ruygt.

 

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Cocaïne in vismeel onderschept en verdachte aangehouden

KAPEL AVEZAATH - De politie heeft afgelopen donderdag 3 oktober een container onderschept in Kapel Avezaath met vermoedelijk meer dan 100 kilo cocaïne. Kort daarna...