Clicky

donderdag 10 oktober 2024 - 00:12 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTijd dringt voor evacuaties in Florida om naderende orkaan Milton

Tijd dringt voor evacuaties in Florida om naderende orkaan Milton

TAMPA – De tijd voor evacuaties in de Amerikaanse staat Florida begint te dringen nu orkaan Milton steeds dichter in de buurt komt. Het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) waarschuwt dat mensen aan de westkust van de staat hun voorbereidingen voor het noodweer nu moeten afronden.

Hoewel het oog van de orkaan waarschijnlijk pas donderdagochtend (Nederlandse tijd) aan land komt, heeft Florida nu al te maken met slechte weersomstandigheden. Miljoenen mensen langs de kust hebben een oproep tot evacuatie ontvangen. De orkaan is op weg naar de omgeving van Tampa, waar meer dan 3 miljoen mensen wonen. Autoriteiten blijven oproepen tot evacuaties.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, wijst erop dat in opvangcentra nog voldoende plek is. “Je hoeft niet honderden mijlen te evacueren, maar tientallen mijlen om een dodelijke stormvloed te vermijden”, zei hij. DeSantis wijst erop dat het verkeer doorloopt en dat mensen gratis vervoer naar opvangcentra kunnen krijgen. Er zijn woensdag extra opvanglocaties geopend.

LEES OOK
Krant: verdachte aanslag Trump, Ryan Routh, wilde vechten in Oekraïne

Geen gehoor

Media melden dat er ook mensen zijn die geen gehoor geven aan de evacuatiebevelen. De burgemeester van Tampa zei in het programma Good Morning America dat mensen die thuisblijven “dood zullen gaan”. “Als je in een huis van één verdieping zit en er komt een vloedgolf van 4,5 meter, waardoor het water meteen naar binnen stroomt, kan je nergens naartoe. Het huis waarin je zit wordt dan in feite je doodskist”, zei ze.

Milton zwakte woensdag af tot een orkaan van de vierde en een na hoogste categorie, maar blijft volgens het NHC “een uiterst gevaarlijke grote orkaan”. Er zijn windsnelheden tot 230 kilometer per uur gemeten. De wind neemt mogelijk nog in kracht af, maar de omvang van de storm blijft groeien. Florida werd twee weken geleden al getroffen door een andere verwoestende orkaan, Helene.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse vrachtwagenchauffeur vecht boete voor verstekelingen aan: “Ik heb het...

GLOUCESTERSHIRE - Een vrachtwagenchauffeur uit het Britse Gloucestershire vecht een ​​boete van £ 12.000 (€14.337) aan nadat hij de autoriteiten waarschuwde voor verstekelingen in...
×