Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 20:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAirport Weeze verwacht kwart meer reizigers in herfstvakantie

Airport Weeze verwacht kwart meer reizigers in herfstvakantie

WEEZE – Airport Weeze verwacht de komende twee weken in de herfstvakantieperiode 125.000 passagiers te ontvangen. Dat is een stijging van 25 procent vergeleken met vorig jaar, toen in deze tijd ongeveer 100.000 reizigers via de Duitse luchthaven vlogen.

Door zijn ligging, net over de grens bij Venray, wordt Airport Weeze ook vaak door Nederlanders gebruikt. Daarom verwacht het vliegveld eind deze maand een “tweede passagiersgolf” als ook de Nederlandse herfstvakanties in volle gang zijn.

“We zijn blij dat steeds meer reizigers onze luchthaven gebruiken voor hun herfstvakantie”, zegt een woordvoerder. “Mallorca, Girona en Málaga zijn de populairste bestemmingen, met alleen al meer dan 30 vluchten naar Palma.”

In totaal zullen er in de herfstvakantieperiode 690 vluchten vertrekken en aankomen, tegen 550 in het voorgaande jaar. Om de drukte aan te kunnen, adviseert Airport Weeze om minstens tweeënhalf uur voor vertrek in de vertrekhal aanwezig te zijn.

LEES OOK
Nog steeds minder passagiers op vliegveld Frankfurt dan voor corona
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse vrachtwagenchauffeur vecht boete voor verstekelingen aan: “Ik heb het...

GLOUCESTERSHIRE - Een vrachtwagenchauffeur uit het Britse Gloucestershire vecht een ​​boete van £ 12.000 (€14.337) aan nadat hij de autoriteiten waarschuwde voor verstekelingen in...
×