Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 19:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCrisisnoodopvang Ugchelen gaat door, ondanks explosie

Crisisnoodopvang Ugchelen gaat door, ondanks explosie

UGCHELEN – De crisisnoodopvang in Ugchelen gaat gewoon door. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn, waar Ugchelen onder valt, weten. Op de locatie, die rond vrijdag de deuren zou moeten openen, vond in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaats. De politie meldde eerder uit te gaan van vernieling.

Ook de bijeenkomsten die zouden plaatsvinden, gaan gewoon door, zegt de woordvoerder, hoewel een bijeenkomst voor omwonenden is verplaatst vanwege de ontstane schade. De bijeenkomst, een inloop, zou plaatsvinden in het oude schoolgebouw waarin de opvang komt, maar wordt nu gehouden in het Van der Valk De Cantharel, om 19.00 uur. “Dat wordt dus niet meer een inloop, maar een centrale bijeenkomst.”

Om 16.00 uur is er ook een bijeenkomst in het Van der Valk De Cantharel, voor ouders van de naastgelegen school. Ook het korte persmoment om 21.00 uur van de burgemeester van Apeldoorn, waarbij de burgemeester een verklaring zal afgeven, zal in De Cantharel zijn, aldus de woordvoerder.

LEES OOK
Minder asielzoekers komen naar Europa, daling van 17 procent

Demonstratie

Volgens Omroep Gelderland gaat een groep inwoners om 19.00 uur demonstreren tegen de opvang. De woordvoerder zegt dat de gemeente daarover iets voorbij heeft zien komen op sociale media. “We weten dat de oproep is geweest.” Maar meer weet de zegsvrouw er ook niet van. Of de demonstratie bijvoorbeeld zal plaatsvinden bij het pand, of erin tijdens de bijeenkomst voor omwonenden, weet zij niet.

De woordvoerder benadrukt dat het enkel gaat om nachtopvang voor als er geen plek meer is voor asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. “Overdag is er niemand.” In het pand komt plek voor maximaal honderd mensen. Zo’n overloop was er eerder in Zutphen, maar die in Zutphen stopt vrijdag.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Britse E.M. Rogers Transport vecht met succes boete voor verstekelingen aan

NORTHAMPTON - Het Britse E.M. Rogers Transport ging met succes in beroep tegen een boete van 30.000 pond (omgerekend 35.835 euro) voor verstekelingen die...
×