Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 15:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsMondoffice en RAJA Italië openen een gedeeld distributiecentrum in Castelletto Cervo

Mondoffice en RAJA Italië openen een gedeeld distributiecentrum in Castelletto Cervo

De grotendeels geautomatiseerde vestiging van 45.000 m² zal heel Italië bedienen met een verbeterde efficiëntie

CASTELLETTO CERVO – Mondoffice en RAJA Italië hebben een nieuw gedeeld distributiecentrum geopend in Castelletto Cervo, Noord-Italië. De inhuldiging verliep in aanwezigheid van de gekozen vertegenwoordigers van de regio Biella, leidinggevenden van de RAJA Group en het vastgoedbedrijf Savills.

Vanaf de eerste helft van 2025 zal deze site van 45.000 m² de logistieke activiteiten van Mondoffice (Italië’s grootste retailer in kantoorbenodigdheden en -uitrustingen) en RAJA Italië (nummer 1 in verpakkingsbenodigdheden en -uitrustingen) op 1 locatie centraliseren. De site kan 4.500 bestellingen per dag verwerken en verzenden, waarbij de site 75% van Italië in minder dan 24 uur kan bedienen.

Hiervoor beschikt het distributiecentrum over een geautomatiseerd opslagsysteem, een semi-geautomatiseerde “goods-to-person” pickingoplossing (producten worden rechtstreeks naar de orderverzamelaars gebracht) en 51 laadperrons voor voertuigen. De vestiging zal meer dan 50.000 producten zoals benodigdheden en apparatuur kunnen opslaan.

Aandacht voor duurzaamheid

Het distributiecentrum in Castelletto Cervo is ontworpen volgens de LEED-normen (Leadership in Energy and Environmental Design), met als doel het behalen van een LEED Gold-certificering. Daarom is het gebouw uitgerust met:

  • een fotovoltaïsch energiesysteem van 1 MW;
  • isolerende coatings om thermische verspreiding te beperken;
  • een regenwater hergebruiksysteem om de 20.000 m² aan groene ruimten te irrigeren;
  • een airconditioningsysteem met warmtepomp.
LEES OOK
MEAG verwerft logistiek object van 26.000 m2 in Roermond

Alle energie die het gebouw verbruikt, zal afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen. De werknemers zullen genieten van moderne kantoren en een sporthal.

Danièle Marcovici, Voorzitster en CEO van de Raja Group, verklaart : “Italië is een belangrijke markt voor de RAJA Group. Dit proefproject, een mooi voorbeeld van logistieke samenwerking, voldoet aan onze performance eisen. We willen onze Italiaanse klanten nog beter van dienst zijn en het leiderschap van Mondoffice en RAJA Italië versterken.
Volgens Irma Garbella, CEO van Mondoffice: “Het nieuwe distributiecentrum betekent een echte stap voorwaarts in het bundelen van de vaardigheden en logistieke middelen van onze bedrijven. Hierdoor kunnen we een nog efficiëntere en concurrerendere service bieden.”

“De vestiging in Castelletto Cervo is uitgerust met technologische en milieugerichte innovaties, waardoor we nog effectiever kunnen reageren op de grote uitdagingen van de supply chain”, zegt Lorenza Zanardi, General Manager van RAJA Italië.

RAJA Italië zal tot het einde van het jaar gebruik blijven maken van het distributiecentrum in Castel San Giovanni (Piacenza). In 2025 verhuizen de 100 werknemers van RAJA Italië naar de nieuwe kantoren.

LEES OOK
Luchthaven Catania weer open na uitbarsting vulkaan Etna
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

EASY Road Transport koopt elf nieuwe Krone trailers

BARENDRECHT – Specialist in Engelandvervoer, EASY Road Transport, heeft elf nieuwe Krone schuifzeiltrailers gekocht. Met de aanschaf groeit het totaal aantal trailers naar meer...
×