Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 13:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing trekt loonaanbod in na mislukte onderhandelingen vakbond

Boeing trekt loonaanbod in na mislukte onderhandelingen vakbond

ARLINGTON – De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en vakbond IAM zijn er niet in geslaagd om tot een overeenkomst te komen. Boeing zei dinsdag het loonaanbod voor de ongeveer 33.000 stakende fabrieksmedewerkers in te trekken en meldde dat er geen verdere onderhandelingen met de vakbondsvertegenwoordigers gepland staan.

“Helaas heeft de vakbond onze voorstellen niet serieus overwogen”, zei Stephanie Pope, de hoogste baas van de tak voor verkeersvliegtuigen, in een brief aan de werknemers. Ook noemde ze de eisen van de vakbond “niet-onderhandelbaar”. “Verdere onderhandelingen hebben op dit moment geen zin en we hebben ons aanbod ingetrokken.”

De vakbond streeft naar een loonsverhoging van 40 procent, verdeeld over vier jaar. Ook wil de vakbond dat een pensioen met vastgestelde uitkeringen dat tien jaar geleden uit het contract werd geschrapt weer wordt ingevoerd. Vorige maand kwam Boeing met een voorstel waarin het werknemers onder meer een loonsverhoging van 30 procent aanbood.

De fabrieksmedewerkers legden inmiddels drieënhalve week geleden, op vrijdag 13 september, het werk neer uit onvrede over het cao-bod van Boeing. Kredietbeoordelaars hebben gewaarschuwd dat een langdurige staking het herstel van Boeing ondermijnt en de kredietwaardigheid van het bedrijf kan raken. Ook de financieel directeur van Boeing, Brian West, zei dat de werkonderbreking het herstel van de vliegtuigmaker in gevaar brengt.

LEES OOK
Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×