Clicky

woensdag 9 oktober 2024 - 00:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKoffie- en donutketen Dunkin' in Nederland failliet

Koffie- en donutketen Dunkin’ in Nederland failliet

UTRECHT – Koffie- en donutketen Dunkin’ is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunkin’ zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven. Het is niet direct duidelijk hoeveel werknemers worden getroffen door het bankroet.

Vorig jaar kwamen de Nederlandse en Belgische vestigingen in handen van een van de takken van hotelconcern Van der Valk, waarbij het horecabedrijf het recht om het Dunkin’-merk te gebruiken van het Amerikaanse Inspire Brands verwierf. Van der Valk International wilde de keten laten groeien en hoopte jongeren te trekken naar zijn hotels.

De vaak met chocola of felgekleurd glazuur bedekte donuts van Dunkin’ zijn in de Verenigde Staten sinds de jaren vijftig een begrip. In Nederland was de keten relatief nieuw. In de jaren negentig bleef een poging de keten in Nederland te laten groeien steken op vijf vestigingen, die in 2000 allemaal sloten. In 2017 opende in Amsterdam weer een zaak van wat toen nog Dunkin’ Donuts heette, waarna tientallen andere volgden.

LEES OOK
Bandenspecialist Kicken en medewerker ook in hoger beroep veroordeeld voor bandendiefstal bij failliet Gebr. Claessens

Het is niet direct duidelijk wat de oorzaak van het faillissement is. De curator van het bedrijf was dinsdagavond niet bereikbaar voor vragen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×