Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 21:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerOverlast door weghalen spitsstrook A15 blijft tot december

Overlast door weghalen spitsstrook A15 blijft tot december

ROTTERDAM – De problemen voor weggebruikers op de snelweg A15 bij Rozenburg door het verwijderen van de spitsstrook, kunnen op korte termijn niet worden opgelost en blijven naar verwachting bestaan tot begin december. Dat is de conclusie van een gesprek dat Rijkswaterstaat had met het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs, de ondernemersvereniging van de haven- en industriële bedrijven.

Laatstgenoemde organisatie beklaagde zich vorige week over “het dagelijkse verkeersinfarct” op en rond de A15 ter hoogte van Rozenburg. De spitsstrook is daar verwijderd om plaats te maken voor de toegang naar de Blankenburgtunnel, de nieuwe verbinding tussen de A4 en de A15. Rijkswaterstaat verwacht dat met de ingebruikname van de verbinding de ergste problemen zijn opgelost. Sinds het weghalen van de strook is het aantal files flink gegroeid en de vertraging voor weggebruikers in en rond de spits fors toegenomen.

“Tot die tijd lijken er weinig mogelijkheden voor Rijkswaterstaat om verzachtende maatregelen te nemen”, stelt Deltalinqs. “De spitsstrook kan bijvoorbeeld niet terug worden gebracht, zo begrepen wij, omdat hierdoor de verkeersveiligheid in het geding komt. Dit heeft met de ligging van de weg in een bocht en de nieuwe aansluiting te maken.” Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigt deze lezing.

LEES OOK
Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

Rijkswaterstaat heeft wel de maximumsnelheid in de spits tussentijds verlaagd om het verkeer beter te laten doorstromen. Ook staat in de spits een berger paraat om bij calamiteiten te zorgen voor een snelle oplossing.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vervoerregio’s roepen kabinet op af te zien van bezuinigingen

DEN HAAG - De Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben samen met de vervoerders en vakbond FNV een brandbrief overhandigd aan...
×