Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 21:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOM: verkeersruzie ging vooraf aan fatale schietpartij Eindhoven

OM: verkeersruzie ging vooraf aan fatale schietpartij Eindhoven

DEN BOSCH – De dodelijke schietpartij op zondagavond 23 juni in Eindhoven is volgens het Openbaar Ministerie het resultaat van een verkeersruzie. Bij de schietpartij op de Rode Kruislaan kwam een 41-jarige man uit Eindhoven om het leven.

De verkeersruzie kwam dinsdag aan de orde tijdens een eerste inleidende zitting in de rechtbank in Den Bosch, in het bijzijn van veel nabestaanden. Het OM verdenkt drie 19-jarige verdachten en een 23-jarige verdachte van moord. De aanklachten worden later dit jaar mogelijk nog uitgebreid, omdat er naast de moord nog onderzoek plaatsvindt naar nog meer ernstige strafbare feiten, waarbij een vuurwapen is gehanteerd.

Het slachtoffer heeft eerder op de avond van 23 juni vermoedelijk ruzie gehad in het verkeer met twee 19-jarige verdachten zei de officier van justitie. Daarbij liep een van hen letsel op in het gezicht, omdat hij in zijn gezicht zou zijn geslagen met een glas. “Hierna zijn ze de medeverdachten gaan ophalen om zo een gewelddadige confrontatie aan te gaan”, zei de aanklager.

LEES OOK
Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto's]

Volgens het OM heeft de 19-jarige Mohammad Ismail A. het slachtoffer direct neergeschoten zodra het groepje de man om 19.30 uur had gevonden. Het slachtoffer is in zijn hoofd geschoten. “In zijn hoofd is een kogel gevonden, daarvan kan worden gesteld dat die tot de dood heeft geleid”, zei de aanklager.

De verdachten hadden twee wapens in de auto en waren die dag op pad, omdat ze volgens hun advocaten een Rolex zouden willen stelen van de eigenaar van een telefoonwinkel.

De vier verdachten blijven vastzitten. De volgende zitting is op 13 december, dat wordt opnieuw een inleidende zitting. Het OM verwacht dan klaar te zijn met het onderzoek.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vervoerregio’s roepen kabinet op af te zien van bezuinigingen

DEN HAAG - De Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben samen met de vervoerders en vakbond FNV een brandbrief overhandigd aan...
×