Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 18:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesEuro Fresh Foods, dochteronderneming van Heylen Group, neemt Konings-Zuivel over

Euro Fresh Foods, dochteronderneming van Heylen Group, neemt Konings-Zuivel over

HERENTALS – Euro Fresh Foods, een toonaangevende internationale partner in sourcing en distributie van zuivelproducten en dranken binnen de Benelux, en Heylen Group, hebben de acquisitie aangekondigd van Konings-Zuivel. Dit is een prominente speler binnen de zuivelimport en -distributie in Nederland, alsook de internationale distributie van specifieke FMCG-merken (A-merken) in Europa.

Deze strategische overname is een cruciale stap in de bredere groeistrategie van beide ondernemingen, gericht op het versterken van hun internationale footprint en het realiseren van operationele synergiën. Beide bedrijven zullen nauw gaan samenwerken en onder eigen naam blijven opereren.

“De overname van Konings-Zuivel sluit naadloos aan bij onze ambitie om de ‘best deal’ te blijven bieden voor zowel onze klanten als producentenpartners,” zegt Kristof Van Lommel, Group CEO.

“Door schaalvoordelen te benutten en onze expertise te bundelen, kunnen we concurrerend blijven en onze partners de optimale prijs-kwaliteitverhouding bieden. Deze ambitie wordt ondersteund door een sterk en efficiënt distributienetwerk.”

LEES OOK
GD-iTS Groep neemt MP Holland BV over

Konings-Zuivel, een onafhankelijke zuiveldistributiepartner, met sterke relaties in de Europese retail-, foodservice- en groothandelsector, voegt waarde toe door diepgaande marktinzichten en een breed portfolio van FMCG-producten. In combinatie met de activiteiten van Euro Fresh Foods, hebben de bedrijven een 800-tal referenties op de markt.

Boudewijn Meurs, momenteel Business Unit Director, wordt aangesteld als CEO van Konings-Zuivel. Hij zal zich richten op de optimalisatie van de operationele efficiëntie en de versnelling van de groei. Otto Miltenburg blijft aan als co-CEO en zal zich toeleggen op business development en het aanboren van nieuwe marktsegmenten om de expansie van het bedrijf verder te versnellen.

“De focus op het leveren van de ‘best deal’ voor onze ketenpartners blijft de kern van onze strategie. Door deze overname kunnen we schaalvoordelen realiseren en onze supply chain optimaliseren. Dat resulteert dan weer in meerwaarde voor alle betrokken partijen,” aldus Meurs.

Euro Fresh Foods en Konings-Zuivel blijven zich richten op duurzame groei en innovatie. De overname versterkt niet alleen de marktpositie in Europa, maar draagt ook bij aan de verdere verduurzaming en innovatie binnen de keten.

LEES OOK
Gerwin van Beek Int. Transport heeft R. Boonzaaijer Transport overgenomen

De transactie, onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt, zal naar verwachting tegen het einde van 2024 worden afgerond.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gewelddadige overval op vrachtwagenchauffeur, flinke som geld gestolen

DETTELBACH - Zondagochtend vroeg vielen tot nu toe onbekende daders een vrachtwagenchauffeur aan en stalen geld. Bij de gewelddadige aanval raakte de 52-jarige man...
×