Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 16:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVoorwaardelijke boete voor vrachtwagenchauffeur die vrachtwagen met gevaarlijke stoffen binnen bebouwde kom...

Voorwaardelijke boete voor vrachtwagenchauffeur die vrachtwagen met gevaarlijke stoffen binnen bebouwde kom parkeerde

DEN HAAG – Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag, dinsdag 8 oktober 2024, een vrachtwagenchauffeur veroordeeld die een gevaarlijke stof vervoerde en in strijd met de regelgeving zijn voertuig binnen de bebouwde kom parkeerde.

Het Haagse hof heeft een geheel voorwaardelijke geldboete van € 250,- opgelegd.

De chauffeur had gezocht naar een parkeerplek op één van de daartoe geschikte parkeerplaatsen, maar die waren vol. Hij was vermoeid en vond het niet verantwoord verder over de snelweg te rijden. Daarom parkeerde hij op een bedrijventerrein en ging ervan uit dat dit buiten de bebouwde kom gelegen was.

Onder vrachtwagenchauffeurs, en hun belangenbehartigers, wordt al langere tijd geklaagd over het grote tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs, waar zij kunnen slapen als zij vermoeid zijn of vanwege de rust- en rijtijdenwet niet mogen rijden.

Onder deze omstandigheden had de chauffeur geen keus, zo betoogde hij, en hij stelde dat het parkeren binnen de bebouwde kom niet strafbaar was en dat hij geen schuld had aan de overtreding. Mocht er toch een veroordeling volgen, dan zou slechts schuldigverklaring zonder oplegging moeten volgen.

LEES OOK
Vanaf 1 januari 2025 volledige handhaving op schijnzelfstandigheid

Het hof toont begrip voor de situatie, maar legt toch, geheel voorwaardelijk, een boete op. Het hof oordeelt dat gezien de potentiële veiligheidsrisico’s het niet zo kan zijn dat deze regelgeving minder consequent wordt nageleefd of gehandhaafd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Drie Scania Quadro’s voor Van der Wiel Transport

DRACHTEN - Van der Wiel Transport uit Drachten rijdt sinds kort met drie Scania 460P Quadro trucks. De, door Veldhuizen Trucks, geleverde Scania’s doen...
×