Clicky

dinsdag 8 oktober 2024 - 16:56 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsfritz-kola opent bottelarij in België

fritz-kola opent bottelarij in België

AMSTERDAM – Vanaf 1 januari 2025 zet fritz-kola een belangrijke stap richting internationale uitbreiding en verkorting van de transportroutes in West-Duitsland. Met Konings Juices and Drinks BV in Borgloon, België, breidt de drankenfabrikant uit Hamburg zijn aanvoerlijn uit met een bottelaar buiten Duitsland.

Dit betekent dat het fritz-kola-assortiment met inhoudsmaten 0,2, 0,33 en 0,5 liter vanaf 1 februari 2025 verkrijgbaar zal zijn bij de nieuwe bottelarij. Als onderdeel van de uitbreiding richt fritz-kola een dochteronderneming op in België. De nieuwe onderneming heet fritz-kola Belgium en opereert als een société à responsabilité limitée (SRL).

Duurzamer door kortere transportroutes

De oprichting van de nieuwe onderneming onderstreept het belang van de internationale groeistrategie van fritz-kola en legt de basis voor een nog efficiëntere en duurzamere distributie van de producten. De locatie Borgloon is strategisch gekozen: dankzij de centrale ligging in de buurt van het drielandenpunt kunnen de milieudoelstellingen van fritz-kola doelgericht worden nagestreefd. Op deze manier kan het bedrijf zijn aanwezigheid in België en Nederland verder versterken en tegelijkertijd de CO2-voetafdruk aanzienlijk verminderen door kortere transportroutes.

LEES OOK
Meer dan 125.000 euro aan boetes geïnd tijdens Belgische controle op E40 [+foto's]
Foto: Lais van Gestel

Lokale aanwezigheid en flexibiliteit voor Benelux-markten

Dichter bij klanten zijn zorgt ook voor snellere reactietijden en verbeterde logistiek. Bestaande Duitse klanten zullen ook profiteren van de nieuwe bottelarij in België, aangezien de productie voor een aantal van hen ook daar zal plaatsvinden.

“De uitbreiding naar België is een mijlpaal voor ons bedrijf en een duidelijke verbintenis met de markten in de Benelux, die een belangrijke rol spelen in onze groei in Europa. Tegelijkertijd ondersteunt de locatiekeuze onze milieudoelstellingen. Het biedt onze klanten in West-Duitsland kortere ophaalroutes en dus minder CO2-uitstoot. Een klant uit Keulen bespaart bijvoorbeeld ongeveer 200 kg CO2 per retourrit”, zegt Florian Weins, Managing Director bij fritz-kola.

Het project werd geïmplementeerd door Philipp Beindorf, Hoofd Supply Chain, en Gesche Olesen, Hoofd Inkoop, onder leiding van Oliver Moritz, Directeur Operations.

Foto: Lais van Gestel

Naast de nieuwe bottelarij in België, heeft fritz-kola een netwerk van vijf bottelarijen in Duitsland (Wagenfeld, Güstrow, Sersheim, Eilenburg, Bamberg) en een logistiek centrum in Unterschleißheim. Met de oprichting van fritz-kola Belgium SRL en de samenwerking met Konings Juices & Drinks BV maakt fritz-kola de weg vrij voor een nog grotere internationale expansie. Toekomstige stappen om het netwerk in Europa uit te breiden zijn al gepland en zullen bevorderd worden.

LEES OOK
VDL en Schmitz Cargobull nemen failliete Belgische Van Hool over
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS