Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 21:43 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAutodealers vragen Brussel voor uitstel van nieuwe uitstootregels

Autodealers vragen Brussel voor uitstel van nieuwe uitstootregels

HOOFDDORP – Autodealers van Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Opel, Fiat, Peugeot, Citroën, Jeep en Alfa Romeo, hebben de Europese Unie opgeroepen de invoering van strengere CO2-uitstootregels uit te stellen. Ze voeren aan dat er te weinig vraag is naar elektrische auto’s en dat strengere regels de hele auto-industrie schaden.

De oproep komt van vier brancheverenigingen die de Europese distributeurs van automerken van Stellantis vertegenwoordigen. “Wij hebben dagelijks contact met consumenten die vaak elektrische voertuigen afwijzen vanwege zorgen over de prijs, het bereik en de toegankelijkheid”, schreven de organisaties in een brief aan Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. In de brief, die persbureau Bloomberg inzag, vragen de verenigingen om uitstel van de regels die op 1 januari ingaan.

Vorige maand riepen Europese autofabrikanten Brussel al op de strengere EU-regels voor de uitstoot van auto’s te versoepelen. Zonder ingrijpen riskeren autoproducenten miljarden euro’s aan boetes als ze de gestelde doelen niet halen, waarschuwde de Europese Vereniging van Autofabrikanten (ACEA).

LEES OOK
Belgen boos over Hongaars plan om migranten met bussen naar Brussel te sturen

De verkoop van elektrische voertuigen in Europa is de afgelopen maanden sterk afgenomen. Dit is vooral het geval in Duitsland, de grootste automarkt van het continent. Door de gedaalde vraag heroverwegen autofabrikanten hun strategieën en plannen om over te stappen van auto’s met verbrandingsmotoren naar elektrische voertuigen. De gedaalde vraag wordt mede veroorzaakt door het terugschroeven van financiële prikkels door overheden, waardoor het voor consumenten minder aantrekkelijk is om deze relatief dure elektrische auto’s aan te schaffen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten Israël en Libanon langer op

PARIJS - Air France heeft vluchten van en naar Tel Aviv in Israël en de Libanese hoofdstad Beiroet langer opgeschort door de aanhoudende spanningen...
×