Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 20:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOud-international Johan Neeskens op 73-jarige leeftijd overleden

Oud-international Johan Neeskens op 73-jarige leeftijd overleden

ZEIST – Voormalig voetballer en trainer Johan Neeskens is zondag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de KNVB maandag gemeld.

Neeskens was de afgelopen dagen voor KNVB WorldCoaches actief in Algerije waar hij onwel werd. Medische hulp mocht niet baten. Neeskens speelde 49 interlands voor Oranje. In de WK-finale van 1974 tegen West-Duitsland opende de middenvelder al in de tweede minuut de score uit een strafschop. Oranje verloor met 2-1. Vier jaar later was Neeskens ook basisspeler in de WK-finale tegen Argentinië, die na verlenging met 3-1 verloren ging.

Als clubvoetballer vierde Neeskens vele successen met Ajax en FC Barcelona. Bij het Nederlands elftal was hij vele jaren assistent-bondscoach, onder meer van Guus Hiddink en Frank Rijkaard. Daarna, van 2000 tot 2004, werkte Neeskens als hoofdtrainer bij NEC.

Bij de KNVB ging Neeskens op latere leeftijd aan de slag bij KNVB WorldCoaches. Daarvoor vloog hij de hele wereld over om coaches in lage- en middeninkomenslanden op te leiden tot coach.

LEES OOK
Van Persie gaat als hoofdtrainer bij SC Heerenveen aan de slag

“Op het veld staan met andere voetballiefhebbers vanuit de gedachte om samen iets moois te bereiken, dat was Johan Neeskens ten voeten uit”, aldus de KNVB. “Binnen het veld als speler en later buiten het veld als coach stond Neeskens bekend om zijn onverzettelijkheid. Maar degenen die het geluk hadden om hem beter te leren kennen, zagen vooral ook een wereldburger en een zachtaardige familieman die trots was op zijn kinderen en kleinkinderen en die tot op het allerlaatst met zijn liefde voor het voetbal anderen wist te raken. De KNVB wenst zijn vrouw Marlis, zijn kinderen Christian, Tamara, Bianca en Armand, zijn kleinkinderen Djoy en Lovée, naasten en vrienden heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten Israël en Libanon langer op

PARIJS - Air France heeft vluchten van en naar Tel Aviv in Israël en de Libanese hoofdstad Beiroet langer opgeschort door de aanhoudende spanningen...
×