Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 19:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSPersonenvervoer520 pk sterke MAN Lion’s Coach voor FL Reizen

520 pk sterke MAN Lion’s Coach voor FL Reizen

MIDDELHARNIS – Michel de Bruin van FL Reizen uit Middelharnis heeft een Nederlandse primeur met zijn nieuwe MAN Lion’s Coach. Dit is namelijk de eerste van het nieuwe model dat in ons land geleverd werd.

Michel de Bruin begon drie jaar geleden met FL Reizen in Middelharnis. “Mijn vader reed ook op de bus, het zit me kennelijk in het bloed,” aldus Michel. Hij begon met een gebruikte MAN touringcar met meerdaagse groepsreizen en schoolreizen. Verder wordt FL Reizen regelmatig ingezet voor het transport van- en naar cruiseschepen.

Michel: “Ik werk soms in opdracht van grote organisaties maar ik heb ook mijn eigen klanten met bedrijfsuitjes. Verder werk ik regelmatig voor cruisemaatschappijen.”

MAN OptiView

Onlangs nam Michel zijn nieuwe MAN Lion’s Coach in gebruik. Een 14 meter lange drie- assige hoogdekker met ruimte voor 61 passagiers. De nieuwe MAN is uitgerust met het MirrorCam systeem van MAN. “Dat werkt perfect en scheelt schade aan die grote spiegels zoals op de vorige generatie” vertelt Michel. De MAN is voorzien van een gedwongen bestuurde naloopas waarmee de 14 meter lange touringcar verrassend wendbaar is.

LEES OOK
Nieuwe Setra S516HDH voor Taxi & Tour P. van de Pol B.V.

Compleet MAN product

De keuze op MAN lag voor de hand na uitstekende ervaringen met de vorige touringcar. Michel: “Ik vind het een mooi product en dit is precies wat ik wilde. MAN bouwt niet alleen het chassis maar de complete bus en dat merk je gewoon. Verder is het nieuwe dashboard erg fraai. Ik heb gekozen voor veel vermogen, veel ruimte voor bagage en de mogelijkheid om een skibox te monteren. Ook heb ik een vangmuil laten monteren voor een aanhangwagen, bijvoorbeeld voor fietsen.”

AED aan boord

Naast een toilet is zijn er twee koelkasten en is er zelfs een AED aan boord. “Dat vind ik belangrijk, vooral als je zoals ik ook met ouderen rijdt.” besluit Michel. De MAN Lion’s Coach werd geleverd door MAN Truck & Bus. Voor service maakt FL Reizen gebruik van de diensten van Van Leeuwen Trucks & Vans in Maasdijk.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Aers Truck Plaza

Eerste paal geslagen van Aers Truck Plaza in haven van Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Vrijdag 4 oktober sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte...
×