Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol wijzigt controles niet na walkietalkieverbod Emirates

Schiphol wijzigt controles niet na walkietalkieverbod Emirates

SCHIPHOL – De controles op Schiphol worden niet aangepast, nadat Emirates heeft aangekondigd dat passagiers geen piepers en walkietalkies mee mogen nemen als zij met de luchtvaartmaatschappij van of naar Dubai vliegen. Recent zijn duizenden van die apparaten van Hezbollahleden in Libanon ontploft.

“Vanzelfsprekend staat veiligheid voorop”, laat een woordvoerster van de luchthaven weten. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten. Op dit moment zijn er geen aanpassingen nodig aan de controles. Mocht dit anders worden, dan is dat in overleg met de autoriteiten.”

Emirates vliegt onder meer vanaf Schiphol naar thuisbasis Dubai. Als toch een pieper of walkietalkie in de hand- of ruimbagage van een passagier wordt gevonden neemt de politie van Dubai het apparaat in beslag, meldde Emirates.

KLM en Transavia komen op dit moment niet met soortgelijke maatregelen als Emirates, lieten die luchtvaartmaatschappijen afgelopen weekend al weten.

LEES OOK
Hezbollah toont beelden van ondergrondse tunnels en raketten (+video)
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Aers Truck Plaza

Eerste paal geslagen van Aers Truck Plaza in haven van Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Vrijdag 4 oktober sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte...
×