Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 18:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWaakhonden: kinderen herkennen reclame van influencers niet goed

Waakhonden: kinderen herkennen reclame van influencers niet goed

TILBURG – Digitale toezichthouders willen meer maatregelen voor minderjarigen om reclames van influencers te herkennen. Volgens onderzoek van Centerdata in opdracht van het Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouders (SDT) schieten de huidige regels voor influencermarketing tekort in het beschermen van kinderen en jongeren. Deze groep heeft moeite om deze vorm van reclame te herkennen.

Als influencers producten aanprijzen, moeten ze in veel gevallen bij hun bericht benoemen dat ze daarvoor een vergoeding of ander voordeel ontvangen. Kinderen en jongeren herkennen reclame minder goed en als ze het herkennen, kijken ze er minder kritisch naar, volgens het onderzoek. Dit kan problematisch zijn en hen gevoeliger maken voor beïnvloeding, stellen de digitale toezichthouders.

Voorzitter Amma Asante van het Commissariaat voor de Media (CvdM) wil dat ook kleinere influencers onder de Mediawet, en daarmee onder het toezicht van het CvdM, gaan vallen. “Uit het onderzoek blijkt dat sponsorvermeldingen zeker ook van belang zijn bij berichten van influencers met een kleiner bereik.” Ook stelt ze voor dat op scholen aandacht wordt besteed aan media-educatie.

LEES OOK
Cel- en taakstraffen voor man en vrouw na mishandeling vier kinderen Den Haag

Het samenwerkingsplatform bestaat naast het CvdM uit de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Aers Truck Plaza

Eerste paal geslagen van Aers Truck Plaza in haven van Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Vrijdag 4 oktober sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte...
×