Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 16:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerHoge boetes voor chauffeur en werkgever na gebarsten voorruit, versleten banden en...

Hoge boetes voor chauffeur en werkgever na gebarsten voorruit, versleten banden en rij- en rusttijdovertredingen

BICKENDORF – Tijdens controles op het goederenvervoer, met speciale focus op het zondagsrijverbod door Duitse agenten werd zondagmiddag op de Duitse A60 een koelwagen beladen met kip gestopt, waarbij vier banden op de aandrijfas versleten waren.

Bij controle van de koelwagen ontdekten de agenten een gebarsten voorruit en vier versleten banden op de aandrijfas van de trekker. Twee banden bereikten niet de vereiste minimale profieldiepte van 1,6 mm en bij één van de vier banden was het ijzergaas (karkas) al over het gehele loopvlak zichtbaar. Dat de band nog niet was gesprongen, was waarschijnlijk slechts een gelukkige omstandigheid.

Verder rijden werd onmiddellijk verboden en alle vier de banden moesten worden vervangen. Deze moeten in de loop van maandag ter plaatse worden vervangen.

Foto: Duitse Politie

De koeling van de lading is nog steeds gegarandeerd.

Tegen de chauffeur en het bedrijf is een administratieve overtredingsprocedure gestart, die voor beiden waarschijnlijk een hoge boete zal opleveren. Er wordt zelfs gekeken naar een procedure waarbij de vrachtopbrengsten kunnen worden geïnd.

LEES OOK
Ook man uit Urk levend onder puin van Duits hotel gehaald

Pas nadat alle vier de banden zijn vervangen, mag de chauffeur weer verder rijden.

Bij verdere controle kwamen ook nog enkele overtredingen van de rij- en rusttijden aan het licht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Aers Truck Plaza

Eerste paal geslagen van Aers Truck Plaza in haven van Zeebrugge

ZEEBRUGGE - Vrijdag 4 oktober sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte...