Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRöhlig Logistics en Hapag-Lloyd gaan strategisch partnerschap aan voor biobrandstof om scheepvaartemissies...

Röhlig Logistics en Hapag-Lloyd gaan strategisch partnerschap aan voor biobrandstof om scheepvaartemissies te verminderen

BREMEN – Röhlig Logistics en Hapag-Lloyd, een van ‘s werelds grootste containerrederijen, zijn een strategisch partnerschap aangegaan om scheepvaartemissies te verminderen door de integratie van biobrandstoffen.

Onder de overeenkomst zal Röhlig het geavanceerde biobrandstofproduct “Ship Green” van Hapag-Lloyd gebruiken voor emissiearm zeetransport. Door biobrandstof te kopen die is afgeleid van afval- en reststoffengebaseerde grondstoffen, zorgt Röhlig ervoor dat emissies gelijk aan 100% van de well-to-wake*-voetafdruk van zijn zendingen worden vermeden binnen de Hapag-Lloyd-vloot.

Deze samenwerking is afgestemd op de voortdurende inspanningen van beide bedrijven om duurzame logistieke oplossingen te bieden en bij te dragen aan wereldwijde klimaatbescherming.

“Bij Röhlig Logistics is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur en leidt het ons bij alles wat we doen. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met Hapag-Lloyd voor dit belangrijke initiatief. Door biobrandstoffen op te nemen in onze zeevrachtoplossingen, stellen we onze klanten in staat om hun duurzaamheidsdoelen te behalen en ondersteunen we tegelijkertijd de transitie naar groenere toeleveringsketens. Dit hernieuwbare alternatief voor traditionele brandstoffen zal beschikbaar zijn voor alle klanten van Sea Freight”, zegt Simon Albrecht, Global Sea Freight Director bij Röhlig Logistics.

LEES OOK
Manilla roept Filipijnse zeelieden op niet door Rode Zee te varen

“We zijn er trots op om samen te werken met Röhlig Logistics om duurzame transportoplossingen te bevorderen via ons Ship Green-product. Deze samenwerking benadrukt onze gedeelde toewijding om emissies te verminderen en is een belangrijke stap in de reis van Hapag-Lloyd om netto-nul scheepsoperaties te bereiken tegen 2045”, zegt Tom De Wilde, Senior Director Global Account Management bij Hapag-Lloyd.

*Well-to-wake (WTW): Alle directe emissies van scheepsoperaties, inclusief upstream emissies van de productie, het transport en de distributie van brandstoffen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Madlener wil op vier stukken snelweg terug naar 130 per uur

DEN HAAG - Minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) onderzoekt of de maximumsnelheid op vier "kansrijke" stukken snelweg weer terug naar 130 kilometer per...
×