Clicky

maandag 7 oktober 2024 - 13:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekSEGRO verwerft logistiek warehouse van 75.000 m2 in Oosterhout van Weerts Group

SEGRO verwerft logistiek warehouse van 75.000 m2 in Oosterhout van Weerts Group

OOSTERHOUT – SEGRO heeft een off-market deal afgerond voor de aankoop van 75.000 m² duurzame logistieke ruimte in Oosterhout, Noord-Brabant, van Weerts Group. De overname vergroot SEGRO’s schaal in een regio die fungeert als een belangrijke logistieke hub voor Continentaal Europa, evenals de Nederlandse binnenlandse markt.

Het gebouw werd in 2022 gebouwd. In lijn met de Responsible SEGRO-doelen om lage-koolstofgroei te bevorderen, heeft het gebouw BREEAM Excellent- en EPC A++++-beoordelingen, bevat het een PV panelensysteem van 5,6 MWp en is het uitgerust met 100 EV-laders (22 procent van de totale parkeerplaatsen).

Tevens maakt het gebruik van slimme technologie om het energieverbruik van de huurders te monitoren en te helpen verminderen. Het gebouw bestaat uit vier units, waarvan er drie verhuurd zijn aan modewinkel Primark en de vierde aan de internationale gezondheids- en schoonheidswinkel A.S. Watson, eigenaar van merken zoals Superdrug, ICI Paris XL en Kruidvat.

Het pand ligt ongeveer 10 km ten westen van Tilburg, waar SEGRO al verschillende activa bezit, en heeft een uitstekende ligging nabij belangrijke transportroutes; vlak bij de A27 tussen Breda en Utrecht en tussen de A59 en A58 langs de corridor Rotterdam-Venlo.

LEES OOK
XXL Nutrition opent nieuw hoofdkantoor en 5000m2 extra magazijn

Eelco Ouwerkerk, Head of The Netherlands, SEGRO: “Na onze eerdere acquisities van hoogwaardige warehouses in Noord-Brabant en Limburg eerder dit jaar, verstevigt deze aankoop onze overtuiging dat het zuiden van Nederland een belangrijke logistieke markt is.”

“Wanneer we investeren in nieuwe activa of ontwikkelingsmogelijkheden is het voor ons belangrijk dat deze niet alleen uitstekende commerciële kansen bieden, maar ook aansluiten bij onze Responsible SEGRO-ambities om koolstofarme groei te bevorderen. Dit object voldoet aan beide criteria met sterke potentiële rendementen en indrukwekkende duurzaamheidsprestaties.”

De overname volgt op de aankoop in juni 2024 van een modern logistiek terrein van 98.000 m² in Eindhoven, een nieuw gebouwd logistiek magazijn van 37.800 m² in Heerlen en een logistiek magazijn van 36.500 m² in Tilburg, die allemaal voldoen aan de investeringscriteria van SEGRO op het gebied van rendement, locatie en kwaliteit.

SEGRO werd commercieel geadviseerd door JLL. SGS Search was de technische adviseur en de juridische vertegenwoordiging werd verzorgd door Stibbe. Weerts Group werd juridisch geadviseerd door GT Law.

LEES OOK
Marktconsultatie voor opslag en distributie van Defensie kleding en uitrusting
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×