Clicky

zondag 6 oktober 2024 - 14:36 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël voert zware luchtaanvallen uit op Beiroet

Israël voert zware luchtaanvallen uit op Beiroet

BEIROET – De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft zware luchtaanvallen uitgevoerd op het zuiden van Beiroet. Volgens het Libanese staatspersbureau NNA waren de meer dan dertig aanvallen “de meest gewelddadige nacht sinds het begin van de agressie”.

De bombardementen waren volgens het persbureau in heel de stad te horen. De IDF verklaarde “een reeks aanvallen op een aantal wapenopslagplaatsen” en infrastructuur te hebben uitgevoerd, en benadrukte dat “tal van stappen zijn ondernomen” om burgers te beschermen.

De IDF waarschuwde burgers zaterdagavond voor aanvallen op de zuidelijke buitenwijken.

De Libanese beweging meldde zelf aanvallen op Israëlische troepen in het zuiden van Libanon. Hezbollah vuurde naar eigen zeggen rond middernacht ook raketten af tijdens de evacuatie van gewonde en gesneuvelde soldaten bij Menara. Ook zouden gevechtsdrones zijn ingezet tegen een Israëlische militaire basis.

LEES OOK
Witte Huis eist dat Iran containerschip onmiddellijk laat gaan
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

KLM wil maatregelen EU tegen ‘oneerlijke’ concurrentie China

HILVERSUM - KLM-topvrouw Marjan Rintel wil dat Brussel met financiële maatregelen komt om Europese luchtvaartmaatschappijen beter te laten concurreren met Chinese branchegenoten. Die hoeven...
×