Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 21:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTLN: Transportbranche blij met duidelijkheid over uitstootvrije zones

TLN: Transportbranche blij met duidelijkheid over uitstootvrije zones

ZOETERMEER – De transportbranche is blij met de duidelijkheid die het kabinet heeft gegeven over de invoering van uitstootvrije zones in binnensteden op 1 januari. Eerder wilde het kabinet dit nog uitstellen. “Dit speelt al jaren en ondernemers weten nu waar ze aan toe zijn”, zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Veertien gemeenten willen vanaf 1 januari een uitstootvrije zone invoeren. Dit houdt in dat in die gebieden alleen voertuigen mogen rijden die geen schadelijke stoffen uitstoten en moeten rijden op elektriciteit of waterstof. Onder meer de vier grote steden en Assen, Maastricht, Nijmegen en Tilburg krijgen zo’n zone.

TLN benadrukt dat het belangrijk is dat alle gemeenten met een uitstootvrije zone dezelfde regels hanteren. “Het kan zijn dat in de ene stad iets anders geldt dan in de andere en dat is voor ondernemers heel lastig”, aldus de woordvoerder.

Een aantal gemeenten bevestigden zaterdag na berichtgeving door de NOS dat ze verder kunnen met het invoeren van uitstootvrije zones begin volgend jaar. Na een gesprek met staatssecretaris van Vervoer en Milieu Chris Jansen zou zijn besloten de maatregel niet uit te stellen.

LEES OOK
Drie aanhoudingen na vondst drugs in hulpgoederen Turkije
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Italiaans onderzoek: onveilige onderdelen geleverd aan Boeing

BRINDISI - Italiaanse aanklagers hebben zeven mensen en twee bedrijven beschuldigd van fraude en het overtreden van veiligheidsregels in een onderzoek naar vermoedelijk gebrekkige...
×