Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 17:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVeel files rond Amsterdam door wegafsluitingen

Veel files rond Amsterdam door wegafsluitingen

AMSTERDAM – Het is zaterdagmiddag erg druk op de wegen rond Amsterdam. Twee wegen zijn afgesloten door werkzaamheden. De A9 Alkmaar richting Diemen is dicht tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht richting Utrecht en Almere. Ook de A10 Zuid is dicht tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer, richting Schiphol.

Daarnaast gebeurde er nog een ongeluk op de A10 Noord bij Zeeburg, waardoor drie rijstroken werden afgesloten. De ANWB ziet verder dat omrijders vanuit Noord-Holland proberen de hoofdstad te omzeilen via de dijk Enkhuizen-Lelystad. Net voor Lelystad is het daardoor ook druk.

Langs de A10 Zuid worden dit weekend op enkele plekken damwanden geslagen om extra rijstroken te kunnen aanleggen. Op de A9 wordt de nieuwe zuidelijke rijbaan aangesloten op de huidige A9. Vanaf maandag 7 oktober kan het verkeer richting Holendrecht dan op deze nieuwe rijbaan rijden.

De afsluitingen moeten maandag 7 oktober om 05.00 uur zijn opgeheven. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie had van tevoren al gewaarschuwd voor veel verkeershinder rond Amsterdam dit weekend.

LEES OOK
Tientallen docenten UvA demonstreren om studenten te steunen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN: Transportbranche blij met duidelijkheid over uitstootvrije zones

ZOETERMEER - De transportbranche is blij met de duidelijkheid die het kabinet heeft gegeven over de invoering van uitstootvrije zones in binnensteden op 1...
×