Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur veroorzaakt nogal wat chaos bij meerdere incidenten

Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt nogal wat chaos bij meerdere incidenten [+foto’s]

MÜNCHEN – Een vrachtwagenchauffeur had zijn dag niet vrijdag 4 oktober en veroorzaakte vrijdagmiddag nogal wat chaos in het Duitse München.

Allereerst schatte de chauffeur de hoogte van zijn voertuig verkeerd in en kwam met zijn oplegger vast te zitten onder een onderdoorgang. Hij veroorzaakte aanzienlijke schade aan de oplegger.

Door flink manoeuvreren wist hij zich echter onder de doorgang uit te bevrijden. Als gevolg van de schade moest hij nu met zijn vrachtwagen, vergezeld van de politie, naar het nabijgelegen politiebureau rijden om het ongeval vast te leggen en een verklaring af te leggen.

Onderweg naar het politiebureau reed hij een beetje wild om een ​​wegafzetting heen en parkeerde zijn trekker in een grasstrook waarin hij vast kwam te zitten. De daaruit voortvloeiende file was nu zo groot dat de uitruksnelheid van een nabijgelegen brandweerkazerne ook in gevaar kwam, omdat het verkeer tot voor de uitgang van de brandweerkazerne stond.

LEES OOK
Dode door aanrijding met vrachtwagen op A29

De hulpdiensten schoten daarom met spoed te hulp voor de onfortuinlijke chauffeur. Met behulp van de lier van een brandweerwagen en diverse onderbouwmaterialen konden zij de vrachtwagen zonder verdere schade weer op het verharde wegdek trekken. Ook moesten ze een tijdelijk verkeerslicht verplaatsen om het voertuig te kunnen bevrijden.

Foto: Brandweer München

Eenmaal weer vrij, vervolgde de chauffeur onder politie-escorte zijn weg naar het terrein van een transportbedrijf alwaar de verkeersveiligheid van het voertuig moest worden gecontroleerd. Maar ook hier ging het weer mis! Hier reed de chauffeur met zijn vrachtwagen tegen een geparkeerde auto en veroorzaakte blikschade.

De politie onderzoekt de zaak. Het bedrag van de totale schade kon nog niet worden geschat, aldus de politie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Files

Veel files rond Amsterdam door wegafsluitingen

AMSTERDAM - Het is zaterdagmiddag erg druk op de wegen rond Amsterdam. Twee wegen zijn afgesloten door werkzaamheden. De A9 Alkmaar richting Diemen is...
×