Clicky

vrijdag 4 oktober 2024 - 17:53 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsOpenbaar trucklaadplein bij Brink XL geopend

Openbaar trucklaadplein bij Brink XL geopend

Donderdag 3 oktober is een openbaar trucklaadplein feestelijk geopend aan De Bleek 8 in Enter, strategisch gelegen nabij de A1. De officiële opening werd verricht door Wethouder Kortenhoeven van Gemeente Wierden, samen met Bart Leussink van AVIA VOLT en Henk Brink van Brink XL.

Innovatieve laadoplossing en capaciteit

Het trucklaadplein is een gezamenlijk project van AVIA VOLT en Brink XL. Het is uitgerust met geavanceerde Kempower-laadoplossingen, waarmee zes trucks gelijktijdig kunnen laden met een maximaal vermogen van 400 kW per truck.

Dankzij de dynamische stroomverdeling kan het beschikbare vermogen optimaal worden benut, zodat de laadsessies efficiënt verlopen. De laadpalen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke interface en het laadproces is eenvoudig te volgen via een QR-code, wat bijdraagt aan het gemak voor chauffeurs.

“De voltooiing van dit laadplein vormt een cruciale stap in het toegankelijk maken van elektrisch rijden, vooral voor zwaar transport. Het biedt transportbedrijven en andere organisaties die hun wagenpark willen elektrificeren de mogelijkheid om 24/7 op hoge snelheid te laden, langs een belangrijke transportroute (TEN-T),” zegt Bart Leussink van AVIA VOLT.

LEES OOK
Eerste elektrische bouwtruck met zware autolaadkraan voor Kisjes Transport

Henk Brink van Brink XL voegt daaraan toe: “De hoge investeringen en kosten voor elektrische vrachtwagens mogen geen reden zijn om het wagenpark niet te verduurzamen. Met deze samenwerking tonen we aan dat de energietransitie in de transportsector mogelijk is. Wij zijn trots op dit resultaat en kijken uit naar de positieve impact die dit laadplein zal hebben op de branche.”

Tijdens de opening kregen bezoekers inzicht in de totstandkoming van dit innovatieve project en de visie op elektrische mobiliteit. Daarnaast was er de mogelijkheid om deel te nemen aan de EV-truck experience.

Toekomstplannen en verduurzaming van het wagenpark

“We hebben de bouw van het laadplein opgedeeld in twee fases,” vertelt Bart Leussink van AVIA VOLT. “De eerste fase met zes laadplekken is nu voltooid en in de toekomst willen we uitbreiden naar tien laadpunten. Daarnaast werken we aan hogere laadsnelheden én de integratie van energieopslag en -opwekking om de energiestromen slim aan te kunnen sturen.”

LEES OOK
Europa's eerste internationale elektrische vlucht voor publiek vertrokken vanaf Maastricht Aachen Airport

Het laadplein is toegankelijk voor zowel nationale als internationale transportbedrijven, waardoor het een belangrijk knooppunt vormt voor elektrische vrachtwagens in Nederland en daarbuiten.

Vanaf nu kunnen alle bestuurders van elektrische vrachtwagens gebruikmaken van de laadmogelijkheden van AVIA VOLT om hun EV-trucks op te laden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur slechts lichtgewond nadat zowel zijn trekker als oplegger doorboord worden...

OPFENBACH - Een verkeersongeval is afgelopen maandagavond verbazingwekkend goed afgelopen. Een 57-jarige chauffeur reed met zijn vrachtwagen over de Duitse B32 van Wigratzbad richting Opfenbach...
×