Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 17:34 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesDuitse Simon Hegele wordt onderdeel van Japanse Nippon Express Group

Duitse Simon Hegele wordt onderdeel van Japanse Nippon Express Group

De Simon Hegele Group uit Duitsland kondigt wijzigingen aan in haar aandeelhoudersstructuur als onderdeel van haar strategische ontwikkeling. De aandeelhouders van SH Holdco GmbH, het moederbedrijf van de Simon Hegele Group, hebben een overeenkomst getekend om honderd procent van hun aandelen te verkopen aan Nippon Express Holdings, het beursgenoteerde Japanse moederbedrijf van de NX Group.

De Simon Hegele Groep heeft bijna 2.800 medewerkers, is actief op meer dan 50 locaties wereldwijd en heeft de omzet in de afgelopen vijf jaar zien stijgen van 200 miljoen euro naar ruim 300 miljoen euro.

De Simon Hegele Groep biedt haar internationale klanten uit de sectoren gezondheidszorg, industrie, detailhandel en farmacie een breed scala aan diensten en op maat gemaakte oplossingen voor complexe toeleveringsketens.

“Wij zijn al geruime tijd intensief bezig met het onderzoeken van verschillende opties voor de duurzame toekomst van ons bedrijf en onze groep, waarbij wij van onze meerderheidsaandeelhouders grotendeels de vrije hand hebben gekregen”, aldus Stefan Ulrich, CEO van de Simon Hegele Groep.

“Het was voor ons duidelijk dat we op zoek waren naar een strategische partner die goed bij ons paste, met een complementair dienstenportfolio en een sterke internationale aanwezigheid. Die onze onafhankelijkheid en flexibiliteit waardeert en tegelijkertijd gepassioneerd is om met ons samen te werken om op maat gemaakte oplossingen voor onze internationaal actieve klanten op mondiaal niveau verder te ontwikkelen. We zijn er zeker van dat we in NX Group de ideale partner hebben gevonden!”

LEES OOK
International Car Logistics overgenomen door Logicx Berging

“Samen kunnen we aanzienlijke synergieën realiseren, met name op het gebied van onze wereldwijde aanwezigheid, ons brede dienstenportfolio, onze technische expertise en regionale knowhow.”

“Klanten van de NX Group profiteren van onze onderscheidende locatiestructuur in Duitsland en ons uitgebreide dienstenportfolio, terwijl we samen met de NX Group al onze klanten uitgebreide end-to-end transportoplossingen op wereldwijd niveau kunnen bieden. Samen zullen we bijzondere aandacht besteden aan het pad dat we de afgelopen jaren al hebben bewandeld richting de voortdurende internationale uitbreiding van onze gezondheidszorgdivisie; met name in Azië heeft de NX Group toegang tot de lokale markt en heeft de Simon Hegele Group unieke technische expertise en ervaring.”

“We zijn ook met NX Group overeengekomen dat de Simon Hegele-organisatie behouden blijft en dat het actieve management aan boord blijft. Deze continuïteit schept vertrouwen bij alle betrokken partijen en als vertegenwoordiger van mijn managementcollega’s kan ik zeggen dat het komende nieuwe partnerschap ons volledig nieuwe kansen biedt voor bedrijfsontwikkeling en wij en onze medewerkers kijken uit naar de komende samenwerking met NX Group”, aldus Ulrich.

LEES OOK
Krant: Deense vervoerders hebben interesse in DB Schenker

De overeenkomst werd op 30 september 2024 ondertekend en zal, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen van de toezichthouder (voornamelijk antitrust), naar verwachting binnen drie tot vijf maanden van kracht worden, samen met de daaropvolgende afsluiting.

Simon Hegele werd bij de transactie geadviseerd door Lincoln International (M&A), Latham & Watkins (juridisch, belasting), Seitz (juridisch), Deloitte (boekhouding).

De NX Group is een in Japan gevestigde wereldwijde logistieke dienstverlener met een sterk wereldwijd netwerk dat meer dan 50 landen beslaat. Het bedrijf biedt luchtvracht, zeevracht, zwaar transport, warehousing en distributieafhandeling, logistiek ontwerp, IT-services, vrachtwagencharterdiensten en verhuisservices.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

184 passagiers geëvacueerd nadat motor Ryanair vliegtuig in brand vliegt bij...

BRINDISI - De passagiers van een vliegtuig van Ryanair, dat zich op de Italiaanse luchthaven van Brindisi bevond, moesten donderdag worden geëvacueerd vanwege een...
×