Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 16:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLuchtvaart gruwt van berichten over ticketbelasting Frankrijk

Luchtvaart gruwt van berichten over ticketbelasting Frankrijk

BRUSSEL – Belangenorganisaties voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben met afgrijzen gereageerd op mediaberichten over extra ticketbelastingen in Frankrijk. De Franse regering zou met zo’n luchtvaarttaks 1 miljard euro willen ophalen, als onderdeel van de belastingplannen van premier Michel Barnier om de begroting op orde te krijgen.

Volgens de internationale brancheorganisatie voor luchtvaartmaatschappijen IATA dreigen belastingen op luchtvaart de Franse economie te schaden. Duurdere tickets zouden doelstellingen van het ministerie voor Toerisme om meer toeristen naar Frankrijk te lokken schaden.

“Als deze belastingmaatregelen worden ingevoerd, is dat een ramp voor Frankrijk. Je kunt jezelf niet naar meer welvaart belasten”, stelt directeur-generaal Willie Walsh van IATA. De lobbygroepen voor Europese luchtvaartmaatschappijen, A4E, en luchthavens, ACI Europe, spreken van kortetermijndenken en stellen dat een extra belasting investeringen in verduurzaming hindert. Ook beweren ze dat Frankrijk een minder aantrekkelijk land wordt voor het bedrijfsleven.

Barnier kondigde deze week aan dat extra belastingen en bezuinigingen 60 miljard euro moeten opleveren. Frankrijk heeft een begrotingstekort dat volgens afspraken binnen de Europese Unie veel te groot is. Om het tekort op termijn terug te dringen tot 3 procent van de omvang van de economie wil hij 20 miljard euro ophalen door hogere belastingen voor grote bedrijven en vermogende Fransen.

LEES OOK
Europese Commissie wil onder meer Frankrijk en Italië onder financieel toezicht om tekort en schuld
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur steekt N65 over en belandt met zijn vrachtwagen in de...

OISTERWIJK - Donderdagmiddag reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen vanuit Tilburg richting Den Bosch toen het net voorbij de kruising Pannenschuurlaan bij Oisterwijk misging. Doordat...
×