Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 15:56 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsKuehne+Nagel gaat nieuw distributiecentrum voor de LEGO Groep in Australië exploiteren

Kuehne+Nagel gaat nieuw distributiecentrum voor de LEGO Groep in Australië exploiteren

TRUGANINA – De LEGO Group, ‘s werelds grootste speelgoedbedrijf, breidt zijn samenwerking met Kuehne+Nagel uit door een nieuw distributiecentrum te openen in Truganina, gelegen in de zuidoostelijke staat Victoria in Australië.

Het nieuwe distributiecentrum beslaat 26.500 vierkante meter en is uitgerust met een opslagcapaciteit van 26.000 pallets. Het is ontworpen om LEGO klanten te bedienen voor zowel B2C als B2B in Australië en Nieuw-Zeeland.

De faciliteit maakt gebruik van geavanceerde automatisering om operationele processen te optimaliseren en tegelijkertijd duurzaamheid te waarborgen. De automatisering is ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met ultramoderne technologie voor het verminderen van karton om verpakkingen en afval te minimaliseren.

De faciliteit integreert ook een dubbel 100kW zonnepaneelsysteem om het elektriciteitsverbruik te verminderen en overtollige energie terug te leveren aan het net. Waterbesparende technologieën ondersteunen voorzieningen op locatie en irrigatie voor de omliggende planten en bomen. Het distributiecentrum heeft een 5-sterren Green Star Rating behaald, wat staat voor ‘Australische excellentie’ in duurzame bouwpraktijken volgens de normen van de Green Building Council of Australia (GBCA).

LEES OOK
Australiërs mogen voortaan baas negeren buiten werktijd

Troy Taylor, Vice President & General Manager voor LEGO Australië, zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met Kuehne+Nagel als onze nieuwe logistieke partner op de Australische markt. Dit nieuwe distributiecentrum van wereldklasse in Truganina stelt ons in staat om door te gaan met onze uitbreidingsplannen voor deze zeer belangrijke markt, terwijl we ernaar streven om meer kinderen en volwassenen te bereiken met onze iconische LEGO-stenen.”

Francis Murugan, Managing Director voor Kuehne+Nagel Australië zegt: “Dit project toont onze groeistrategie en toewijding om onze voetafdruk en distributiemodel in de Stille Oceaan uit te breiden en onze samenwerking met de LEGO Group te versterken. Naast een fulfilmentcentrum is het een hub van efficiëntie, innovatie en duurzaamheid, uitgerust met de nieuwste technologieën, automatisering en milieuvriendelijke praktijken.”

LEGO® is een geregistreerd handelsmerk van de LEGO Group

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur steekt N65 over en belandt met zijn vrachtwagen in de...

OISTERWIJK - Donderdagmiddag reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen vanuit Tilburg richting Den Bosch toen het net voorbij de kruising Pannenschuurlaan bij Oisterwijk misging. Doordat...
×