Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur rijdt zich vast in smal dorpsstraatje en moet twee dagen op...

Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast in smal dorpsstraatje en moet twee dagen op kraan wachten [+foto’s&video]

FORDER – Een dorp in het Bitse Cornwall kampte een paar dagen met verkeerschaos nadat een vrachtwagen vast kwam te zitten in een smal straatje.

Inwoners van Forder, vlak bij Saltash, vertelden dat de vrachtwagen die zaad vervoerde maandagochtend een verkeerde afslag nam en vast kwam te zitten tussen een huis en een muur.

De vrachtwagenchauffeur kon slechts één ding doen: wachten op een kraan die de combinatie uit zijn benarde positie kwam bevrijden.

De Britse politie meldde woensdag dat de omliggende wegen waren afgesloten terwijl de hulpdiensten het voertuig probeerden te bergen.

Woensdagmiddag lukte het om middels een kraan de vrachtwagen uit het straatje te tillen.

Eerst werd de lading van 40 ton zaad uit de vrachtwagen verwijderd. De trekker werd weggereden en er werd een kraan ingezet om de acht ton wegende oplegger op te tillen, terwijl de weg werd afgesloten.

Bij ongeveer 30 huizen in het dorp werd de stroom afgesloten toen de werkzaamheden begonnen.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur wijkt uit voor ree en belandt op vangrail [+foto]

Omwonenden keken met ingehouden adem toe hoe de trailer werd opgetild door de kraan.

Een buurtbewoonster zei: “Het staat zo dicht bij het huis dat ze ontzettend bedreven moeten zijn om te voorkomen dat het tegen het huis aan botst als ze het optillen. Er zit maar ongeveer dertig centimeter tussen de trailer en het huis, dat waarschijnlijk niet helemaal loodrecht staat, omdat het oud is.”

In 2007 kwam op dezelfde plek een vrachtwagen vast te zitten. Er was toen ook een kraan nodig om de, wat kleinere, vrachtwagen eruit te hijsen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur steekt N65 over en belandt met zijn vrachtwagen in de...

OISTERWIJK - Donderdagmiddag reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen vanuit Tilburg richting Den Bosch toen het net voorbij de kruising Pannenschuurlaan bij Oisterwijk misging. Doordat...
×