Clicky

donderdag 3 oktober 2024 - 14:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsSamenwerking Spijkstaal en Ayvens om stadslogistiek te verduurzamen

Samenwerking Spijkstaal en Ayvens om stadslogistiek te verduurzamen

HOOGVLIET – Het oer-Hollandse Spijkstaal gaat elektrische voertuigen leveren aan Ayvens, de grootste leasemaatschappij van Nederland. Spijkstaal, uitvinder van de iconische rijdende supermarkt ‘de SRV-wagen’, bouwt elektrische vervoers- en transportmiddelen voor onder andere bloemenveilingen, supermarkten en luchthavens.

Door de samenwerking met Spijkstaal kunnen klanten van Ayvens kiezen uit meerdere licht elektrische voertuigen (LEV’s). Dat is interessant voor ondernemers die vanaf 2025 te maken krijgen met zero-emissie zones. Met deze voertuigen kan je eenvoudig en snel grote ladingen vervoeren en kun je – zonder boetes – de stadscentra met zero-emissie zones bereiken. Met dit soort last mile delivery lease-oplossingen probeert Ayvens de veranderende wereld van stadslogistiek toegankelijker en duurzamer te maken.

Zero-emissie zones

Op 1 januari 2025 voeren de eerste ongeveer dertig steden – waaronder Rotterdam, Utrecht en Amsterdam – zero-emissie zones in om de CO2-uitstoot in de stad terug te dringen. Voertuigen die voldoen aan de Euro 6-norm mogen nog tot 2028 in deze steden blijven rijden. Ondernemers die regelmatig in binnensteden opereren en afhankelijk zijn van een vracht- of bestelwagen moeten uiteindelijk de overstap maken naar elektrische alternatieven. De e-cargo voertuigen van Spijkstaal hebben veel laadvolume en zijn handig in de stad door de gunstige afmetingen die het laden, lossen en parkeren makkelijk maken, zonder dat er opstoppingen ontstaan.

LEES OOK
De Mos roept het CDA en D66 op uit college te stappen als zero-emissiezones er nu komen

Geoffrey Jacobs, adjunct-directeur Spijkstaal: ”Wij helpen binnenstedelijke ondernemers om zich voor te bereiden op de nieuwe zero-emissiezones die vanaf 2025 ingaan. Met onze elektrische voertuigen zorgen we ervoor dat bedrijven klaar zijn voor een schonere toekomst.”

Sander Pleij, Managing Director van Ayvens: “Ondernemers moeten ook na de start van de zero-emissie zones hun werk goed kunnen blijven uitoefenen, zoals ze dat gewend zijn. Om die reden denken we bij Ayvens mee met oplossingen die de binnensteden ook na 1 januari 2025 bereikbaar houden en tegelijkertijd emissievrij maken.”

Overstap naar elektrische stadsmobiliteit

De overstap van een traditionele bedrijfswagen naar een elektrisch voertuig kan om meerdere redenen groot zijn. Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers nog niet klaar zijn voor de invoering van zero-emissie zones. Bedrijven willen wel maar moeten flink investeren in wagens en laadinfrastructuur. Ook komen er logistieke vraagstukken bij kijken zoals laadmogelijkheden en laadtijd.

Dit heeft een groot effect op de bedrijfsvoering. Ayvens Consultancy adviseert en begeleidt bedrijven die de overstap willen maken van traditionele naar elektrische bedrijfswagens (e-LCV’s) en zelfs LEV’s, om een passende oplossing te vinden.

LEES OOK
Ook vrachtwagen op waterstof mag straks zero-emissiezone in
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtvaart gruwt van berichten over ticketbelasting Frankrijk

BRUSSEL - Belangenorganisaties voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben met afgrijzen gereageerd op mediaberichten over extra ticketbelastingen in Frankrijk. De Franse regering zou met zo'n...
×