Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 23:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEuropese luchtvaartautoriteit adviseert luchtruim Iran te mijden

Europese luchtvaartautoriteit adviseert luchtruim Iran te mijden

KEULEN – De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft woensdag alle Europese luchtvaartmaatschappijen geadviseerd om het Iraanse luchtruim te mijden, naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël.

“Gezien de Iraanse aanval op Israël op 1 oktober 2024 en Israëls aankondiging van zijn intentie om te vergelden”, waarschuwt het advies luchtvaartmaatschappijen “om geen vluchten uit te voeren in het luchtruim van Iran op alle vlieghoogtes.”

Het advies van EASA is geldig tot eind deze maand. Volgens de organisatie kan het wel “eerder worden herzien, aangepast of ingetrokken, afhankelijk van een nieuwe beoordeling van de situatie”.

KLM

KLM maakte dinsdagavond al bekend het luchtruim van Iran te mijden. Ook vliegt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij voorlopig niet meer boven Libanon, Israël, Jordanië, Irak en Iran.

KLM zei ook al de opschorting van vluchten naar Tel Aviv te verlengen tot in ieder geval het einde van dit jaar. Transavia, dat eveneens tot luchtvaartconcern Air France-KLM behoort, vliegt tot in november niet naar de Libanese hoofdstad Beiroet, een bestemming waar KLM überhaupt niet op vloog.

LEES OOK
Biden roept nationaal veiligheidsteam bijeen vanwege ontwikkelingen in het Midden-Oosten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×