Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 21:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerAldi gaat op HVO rijden in Groot-Brittannië

Aldi gaat op HVO rijden in Groot-Brittannië

CARDIFF – Aldi is bezig om meer dan 30 procent van zijn eigen vrachtwagenpark om te bouwen naar voertuigen die rijden op HVO-brandstoffen (hydrotreated vegetable oil).

Het ombouwen vindt plaats met ruim 160 vrachtwagens die gestationeerd zijn in de distributiecentra in Cardiff, Swindon en Neston. Verwacht wordt dat de CO2-voetafdruk van de supermarkt hierdoor met circa 15.432 ton CO2e per jaar zal afnemen. CO2-equivalenten (CO2e) is een maateenheid voor het effect van verschillende broeikasgassen op het klimaat.

HVO is een dieselalternatief dat de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verlaagt in vergelijking met conventionele diesel.

Als de verandering wordt doorgevoerd in het gehele Aldi-wagenpark van ruim 550 vrachtwagens, kan dat jaarlijks nog eens 55.130 ton CO2e besparen.

Liz Fox, Nationaal Directeur Duurzaamheid bij Aldi, zei: “De overstap naar HVO-brandstoffen in ons vrachtwagenpark past bij onze duurzaamheidsdoelstellingen op de lange termijn en weerspiegelt onze inzet om onze CO2-uitstoot te verminderen.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om onze inspanningen voort te zetten om positieve verandering in het hele bedrijf te bewerkstelligen en deze stap in het bijzonder is een belangrijke mijlpaal voor Aldi.”

LEES OOK
Meer vrachtwagens van Volvo geschikt voor dieselalternatieven
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Franse premier Barnier wil ook grenscontroles

PARIJS - De nieuwe Franse premier Michel Barnier wil strengere grenscontroles om illegale immigratie tegen te gaan. Frankrijk slaagt er volgens hem niet meer...
×