Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer52.000 euro boete voor vermoeide vrachtwagenchauffeur

52.000 euro boete voor vermoeide vrachtwagenchauffeur

OBERKRÄMER – Een Roemeense vrachtwagenchauffeur die maandagochtend door Duitse agenten op de Duitse A10 werd gecontroleerd, krijgt naar verwachting een boete van 52.000 euro. Tijdens de inspectie werd hij opgemerkt door een bijzonder hoog aantal overtredingen van de rij- en rusttijden. De chauffeur, die duidelijk moe was, kreeg het bevel om onmiddellijk te rusten bij de controlepost. Ook was er kritiek op een niet functionerend AdBlue-systeem op de trekker.

In samenwerking met deskundigen van verschillende controlerende instanties hebben agenten maandag 30 september tussen 08.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd met focus op afvaltransport.

Bij in totaal 79 geïnspecteerde voertuigen werden talrijke administratieve overtredingen tegen de afvalwetgeving, de sociale regelgeving, de wetgeving inzake het wegvervoer, maar ook overbelading en technische gebreken vastgesteld.

Ook de chauffeur van een busje dat voor 38 procent overbeladen was en de bestuurder van een ander busje dat door een deskundige als onveilig voor het verkeer werd aangemerkt, moesten hun rit stopzetten.

LEES OOK
Ajax-supportersclubs roepen op tot protest tegen politieacties

Zoals gebruikelijk werd voor de veiligheid van de betrokken agenten de maximaal toegestane snelheid teruggebracht naar 40 km/uur. In totaal bleken 174 bestuurders te hard te rijden. De snelste bestuurder van een auto reed met een snelheid van 110 km/u.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle afvalbeheerbijdragen binnenvaart betaald

DEN HAAG - In de binnenvaart geldt dat de vervuiler betaalt voor de verzameling, afgifte en inname van afval. In het Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) is...