Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelKole Transport ontvangt zijn eerste Volvo FH Electric

Kole Transport ontvangt zijn eerste Volvo FH Electric

‘S-HEERENHOEK – Kole Transport, onderdeel van Sagro Company, heeft de eerste van twee volledig elektrische Volvo vrachtwagens in ontvangst genomen. Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap in de verduurzaming van de transportactiviteiten van het bedrijf en sluit aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelen.

Verduurzaming van de vloot

Met de aanschaf van twee Volvo FH Electric trucks investeert Kole Transport in een schonere toekomst voor de logistieke sector. De volledig elektrische trucks zijn een belangrijke toevoeging aan de vloot van het bedrijf. De Volvo FH Electric biedt met zijn geavanceerde batterijtechnologie en emissievrije rijprestaties de mogelijkheid om op een duurzame manier bij te dragen aan het transport van goederen binnen de regio en daarbuiten.

Raoul de Jonge van Kole Transport: “Met de introductie van de Volvo FH Electric versterken we onze inzet voor een toekomstgerichte en duurzame transportsector. Deze elektrische trucks zijn slechts het begin van een bredere verschuiving naar emissievrij transport, iets wat wij als bedrijf hoog in het vaandel hebben staan.”

Eigen laadvoorzieningen van topkwaliteit

Om deze nieuwe elektrische vrachtwagens optimaal in te zetten, heeft Kole Transport geïnvesteerd in eigen laadfaciliteiten op het terrein. Speciaal voor deze vrachtauto’s is een hoogwaardige DC-lader geïnstalleerd, geleverd door e-RS. Deze lader is van het hoogste segment en biedt niet alleen krachtige laadcapaciteiten, maar heeft ook een interactief scherm waarop diverse informatie kan worden getoond, van instructies voor gebruikers tot bedrijfsinformatie en reclame. Ook in fel zonlicht blijft het scherm helder en goed leesbaar.

LEES OOK
Volvo heeft zijn laatste dieselvoertuig gemaakt

De DC-lader, winnaar van een design award in 2022, staat op een betonsokkel geproduceerd door Innovarec, gemaakt van betonpuin uit Sagro’s sloopwerken. Hiermee vormt het een circulair onderdeel van de duurzame laadoplossing. De lader is geïntegreerd in een slim energiemanagementsysteem, dat zorgt voor optimaal gebruik van Sagro’s zelf opgewekte energie uit zonnepanelen en windmolens. Dit systeem maakt efficiënt laden mogelijk, vermindert afhankelijkheid van het energienet en maximaliseert het gebruik van groene stroom. De installatie heeft een capaciteit van 100 kW, uit te breiden naar 900 kW.

Gebruik van duurzame energiebronnen

Om de overgang naar elektrisch transport verder te ondersteunen, beschikt Sagro over een indrukwekkend netwerk van duurzame energiebronnen. Er zijn zonnepanelen geïnstalleerd op meerdere eigen locaties. Daarnaast heeft Sagro drie windmolens op eigen terrein in het havengebied van Vlissingen. Gezamenlijk leveren deze bronnen voldoende groene stroom voor alle vestigingen en materieel, wat bijdraagt aan een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk.

Specificaties Volvo FH Electric

De Volvo FH Electric is een geavanceerde truck, volledig ontworpen met duurzaamheid en prestaties in gedachten. Deze vrachtwagen beschikt over een batterijpakket met een capaciteit tot 540 kWh, wat resulteert in een actieradius van circa 300 kilometer, afhankelijk van de belading en rijomstandigheden. Dankzij de snelle laadtijd, vooral met de krachtige DC-lader, kan de truck in zeer korte tijd volledig worden opgeladen, wat zorgt voor minimale stilstand en maximale efficiëntie.

LEES OOK
Milence bouwt zijn tweede laadhub voor zware voertuigen langs een belangrijke corridor in Zuid-Frankrijk

Elektrificatie van wagen- en materieelpark

Niet alleen het wagenpark wordt steeds verder geëlektrificeerd, ook het overige materieel volgt diezelfde lijn. Op diverse locaties maakt Sagro gebruik van elektrische minikranen en op de eigen terreinen worden grote elektrische Fuchs overslagkranen ingezet.

Toekomstgerichte ambities

De komst van de Volvo FH Electric markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor Kole Transport. Met de ingebruikname van de eerste truck en de verwachte aankomst van de tweede zet het bedrijf een duidelijke stap richting de toekomst van transport. Deze stap sluit aan bij de groeiende vraag naar duurzame logistiek en helpt Kole Transport te voldoen aan de steeds strenger wordende milieu- en emissienormen.

Met een voortdurende inzet voor innovatie en duurzaamheid, kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten: begin 2025 mogen we wederom een indrukwekkend elektrisch hoogstandje verwelkomen. Blijf ons volgen voor meer updates over deze mooie ontwikkelingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle afvalbeheerbijdragen binnenvaart betaald

DEN HAAG - In de binnenvaart geldt dat de vervuiler betaalt voor de verzameling, afgifte en inname van afval. In het Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) is...
×