Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesRöhlig Logistics verwerft meerderheidsbelang in AirOcean Ireland

Röhlig Logistics verwerft meerderheidsbelang in AirOcean Ireland

BREMEN – Röhlig Logistics heeft zijn wereldwijde netwerk uitgebreid door een nieuwe dochteronderneming te openen in Dublin, Ierland. Na meer dan 20 jaar succesvolle samenwerking heeft Röhlig een meerderheidsbelang verworven in zijn voormalige agent, AirOcean Ireland, met ingang van 1 augustus 2024. Vanaf januari 2025 zal het bedrijf opereren als Röhlig Ireland.

Ulrike Baum, lid van de Global Executive Board bij Röhlig Logistics, legt uit: “Met de lancering van Röhlig Ireland versterken we onze Noord-Europese voetafdruk aanzienlijk. Door ons eigen kantoor in Dublin te vestigen, kunnen we huidige en toekomstige klanten nog efficiënter ondersteunen. Dankzij de gunstige geografische ligging, uitstekende transportverbindingen en het EU-lidmaatschap fungeert Ierland als een belangrijke toegangspoort tussen Europa, Noord-Amerika en het VK. We zijn verheugd om deze dynamische markt onder onze eigen naam te betreden en kijken ernaar uit om onze samenwerking met AirOcean Ireland voort te zetten.”

Garrett O’Brien, oprichter en directeur van AirOcean Ireland, zal de rol van Managing Director voor Röhlig Ireland op zich nemen. Zijn associatie met Röhlig dateert uit de jaren 80, toen hij bij het bedrijf in Australië ging werken en later in Nieuw-Zeeland werkte, waar hij bijdroeg aan de groei van de regio Azië-Pacific.

LEES OOK
Yusen Logistics wil Parts Express overnemen

In 1997 keerde hij terug naar Ierland om AirOcean Ireland op te richten. Garrett O’Brien zegt: “Ik ben enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk en kijk ernaar uit om nog nauwer samen te werken met collega’s in het wereldwijde Röhlig-netwerk. Bij Röhlig Ireland is ons doel om groei te stimuleren door de nieuwste technologische ontwikkelingen in de logistieke sector te omarmen – terwijl we onze mensen nooit uit het oog verliezen en ervoor zorgen dat zij het meest integrale onderdeel van ons bedrijf blijven.”

Röhlig is een eigenaar-geëxploiteerd logistiek bedrijf dat haar klanten diensten aanbiedt op het gebied van zeevracht, luchtvracht en contractlogistiek. Het familiebedrijf werd opgericht in 1852 in Bremen, Duitsland. Tegenwoordig heeft het meer dan 2.700 medewerkers in dienst in meer dan 35 landen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verlopen vergunning, te lang en te breed: rijverbod en winstafroming van...

DILLENBURG - Met een rijverbod eindigde maandagmiddag de controle van een zwaar transport op de Duitse A45 nabij Dillenburg. Het voertuig trok de aandacht van...