Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeeriPhone meldt ernstig verkeersongeval met bestelwagen aan brandweer

iPhone meldt ernstig verkeersongeval met bestelwagen aan brandweer [+foto’s]

WITTORF – Dinsdagochtend rond 06.40 uur kreeg de Duitse brandweercentrale een automatische oproep van een iPhone die een ernstig verkeersongeval op de Duitse K205 tussen Wittorf en Lüdingen had gedetecteerd.

Omdat de bestuurder van de bestelbus niet meer reageerde, waarschuwde het controlecentrum eerst de hulpdiensten en de politie om de door de iPhone doorgegeven locatie te controleren.

Ter plaatse trof de bemanning van de ingezette ambulance een VW Crafter aan die een ernstig ongeval had gehad. De bestuurder zat zo zwaar bekneld in zijn voertuig dat het niet mogelijk was hem zonder hulp van de brandweer te bevrijden.

Foto: Duitse politie

Als gevolg hiervan werd de brandweer ter plaatse geroepen. Zodra de hulpdiensten arriveerden, was het duidelijk dat de bestuurder ernstig gewond was en zo snel mogelijk uit zijn voertuig bevrijd moest worden.

De plaatselijke brandweer van Wittorf, die als eerste arriveerde, zorgde ervoor dat het voertuig niet verder weggleed, omdat het door het ongeval zo erg vervormd was en in de aangrenzende greppel dreigde te vallen.

LEES OOK
Ook Duitse tak kledingketen Esprit gaat alle winkels sluiten

In overleg met de hulpdiensten werd de zwaargewonde bestuurder met behulp van een hydraulisch reddingsapparaat bevrijd van de passagierszijde van de VW Crafter. Ondanks alle reddingspogingen bezweek de bestuurder in de ambulance aan zijn ernstige verwondingen.

Foto: Duitse Politie

De politie onderzoekt nu waarom de auto tegen een boom botste tussen het tegemoetkomend verkeer op de provinciale weg. De districtsweg moest enkele uren volledig afgesloten worden, zodat het voertuig kon worden geborgen en de politie het ongeval kon registreren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle afvalbeheerbijdragen binnenvaart betaald

DEN HAAG - In de binnenvaart geldt dat de vervuiler betaalt voor de verzameling, afgifte en inname van afval. In het Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) is...
×