Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 15:41 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVan Brienenoordbrug nacht dicht in beide richtingen

Van Brienenoordbrug nacht dicht in beide richtingen

ROTTERDAM – In de nacht van woensdag op donderdag is de Van Brienenoordbrug op snelweg A16 in Rotterdam een nacht dicht voor onderhoud, meldt Rijkswaterstaat. De weg is in beide richtingen dicht tussen woensdagavond 22.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van tien minuten tot een half uur. Verkeer kan gebruikmaken van de omleidingsroute via de Beneluxtunnel in de ring Rotterdam via de A20, A4 en A15, of omgekeerd. De omleidingen zijn aangegeven via borden boven en langs de weg.

De brug is ook dicht voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen gebruikmaken van de watertaxi. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld. Zij moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd. Bussen kunnen tot 23.30 uur over de brug rijden. De brug gaat tijdens de werkzaamheden niet open voor de scheepvaart.

Het onderhoud bestaat uit het controleren van eerder vernieuwde brugkleppen en een nieuwe slijtlaag op het brugdek. Ook wordt op de andere boogbrug richting Breda gewerkt aan de waterafvoer van de weg en vinden schoonmaakwerkzaamheden plaats. Op het afgesloten fietspad worden ook reparaties verricht.

LEES OOK
Niek Dijkstra Transport overgenomen door KOOY Transport
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe cao Schiphol: tien procent loonsverhoging in twee jaar

SCHIPHOL - De eigen medewerkers van Schiphol krijgen de komende twee jaar 10 procent meer loon, hebben de vakbonden en de luchthaven afgesproken. De nieuwe...
×