Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 13:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekDHG verkoopt kavel in Koudekerk aan Today Real Estate Development

DHG verkoopt kavel in Koudekerk aan Today Real Estate Development

KOUDEKERK AAN DEN RIJN – DHG heeft een perceel van 1,5 hectare in Koudekerk aan den Rijn, bij Alphen aan den Rijn, verkocht en overgedragen aan Today Real Estate Development.

Deze verkoop vloeit voort uit een eerdere sale-and-leaseback transactie van DHG met VBI Koudekerk. In de oorspronkelijke transactie met VBI Koudekerk heeft DHG een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een terrein van 17 hectare met opstallen, waar een betonfabriek gevestigd is. VBI huurt het grootste deel van het terrein voor minimaal 15 jaar terug.

Bij de deal is een deel van het terrein buiten de huurovereenkomst gehouden voor een losse ontwikkeling. Het kavel is niet geschikt voor een ontwikkeling binnen de visie van DHG, maar sluit perfect aan bij de uitgangspunten van Layers Development voor innovatieve, kleinschaligere bedrijfsruimten – één van de vooruitstrevende concepten van Today Real Estate Development.

Met deze transactie behoudt DHG haar focus op grootschalige logistieke ontwikkelingen en investeringen. In 2024 en 2025 gaat DHG starten met de bouw van 542.722 m² aan logistieke SMARTLOG ontwikkelingen verdeeld over negen verschillende locaties in Nederland.

LEES OOK
DHG verhuurt 17.000 vierkante meter bedrijfsruimte met kade aan Hendrik Veder Group

Smartlog is DHG’s concept voor grootschalige, moderne distributiecentra, ontworpen met een focus op duurzaamheid, technologische integratie en flexibiliteit. Deze centra zijn strategisch gelegen en bieden efficiënte distributieoplossingen.

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,6 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. En heeft een ontwikkelpijplijn met 730.000 m² SMARTLOG distributiecentra verspreid over Nederland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

100 jaar Mercedes-Benz bij karldischinger logistikdiensleister gevierd met order voor 100...

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/EHRENKIRCHEN - Mercedes-Benz Trucks en karldischinger logistikdienstleister vieren een heel bijzonder jubileum. Mercedes-Benz trucks worden al 100 jaar succesvol en betrouwbaar ingezet bij het...
×