Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 00:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelDHL en Ninatrans bereiken nieuwe mijlpaal met elektrische vrachtwagens

DHL en Ninatrans bereiken nieuwe mijlpaal met elektrische vrachtwagens

LEUVEN(B) – DHL en Ninatrans hebben samen een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van twee volledig elektrische vrachtwagens van Ninatrans, die exclusief voor DHL zullen rijden. Deze 100% elektrische vrachtwagens markeren een belangrijke stap richting een CO2-neutrale toekomst in het wegtransport.

Uitgerust met twee krachtige elektromotoren, een bereik van 300 kilometer en een continu vermogen van 490 kW zijn deze Volvo FM Electric distributietrucks perfect geschikt voor regionaal transport. De trucks bieden niet alleen een soepele rijervaring, maar ook een emissievrije oplossing die aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen van beide bedrijven.

“Met deze trucks willen we vooroplopen in emissievrij wegtransport”, zegt Stijn Verbeeck, Physical Operations Director bij DHL. Samen met David Bellon, Head of Airfreight Belgium, benadrukt hij de trots om tot de eersten in de sector te behoren.

David Bellon voegt toe: “Duurzaamheid is een van de strategische pijlers voor DHL. Het doel is om onze activiteiten volledig te decarboniseren tegen 2050. Een manier waarop we dit doen, is door te investeren in initiatieven zoals deze.

LEES OOK
MAN levert ruim 50 Lion's City E-bussen aan Schiphol

We zijn er trots op dat we in 2023 de grootste vloot elektrische voertuigen in de logistieke sector hebben en het hoogste aandeel duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Dit is het begin van een veelbelovende reis samen met Ninatrans.”

DHL en Ninatrans blijven samenwerken en kijken vol verwachting uit naar verdere ontwikkelingen in elektrische voertuigen. Terwijl deze eerste vrachtwagens hun routes in Brussel zullen afleggen, plannen beide bedrijven al de volgende stappen om hun gedeelde visie op duurzame logistiek te realiseren.

Benny Smets benadrukt de strategische rol van deze innovatie: “Dit is een logische volgende stap voor Ninatrans, dat al jaren investeert in duurzame oplossingen. De ervaring die we opdoen met deze eerste elektrische voertuigen, zal ons helpen onze klanten te ondersteunen in hun toekomstige keuzes voor meer groene oplossingen voor het transport van hun goederen. Daarbij kijken we naar alle mogelijkheden, van elektrisch over HVO en Bio-LNG tot waterstofoplossingen.”

LEES OOK
DSV bestelt 300 elektrische en 500 diesel en LNG vrachtwagens bij Volvo

Het opladen van deze voertuigen zal gebeuren op het terrein van DHL. Ook wordt er geïnvesteerd in een 180 kW DC snellader op het terrein van Ninatrans in Leuven waarmee een elektrische vrachtwagen binnen drie uur opgeladen kan worden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vluchten vanaf luchthaven Charleroi dinsdag door acties

CHARLEROI - Alle vluchten die dinsdag zouden vertrekken vanaf de Belgische luchthaven Charleroi zijn geannuleerd. Dat meldt het vliegveld op zijn website. Gedurende de...
×