Clicky

maandag 30 september 2024 - 20:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIncidenteel ook privégegevens van politiemedewerkers gelekt

Incidenteel ook privégegevens van politiemedewerkers gelekt

DEN HAAG – Door het datalek bij de politie zijn ook privégegevens van politiemedewerkers buitgemaakt. De politie bevestigt berichtgeving hierover door NOS en zegt dat het om incidentele gevallen gaat. Hoe vaak dit is gebeurd, is nog niet bekend.

Het gaat om politiemedewerkers die privégegevens in hun visitekaartje van het mailprogramma Outlook hadden staan. De medewerkers in kwestie hebben dit gemeld bij het meldpunt van de politie, dat afgelopen weekend speciaal hiervoor in het leven werd geroepen.

Een woordvoerder van de politie wist niet hoeveel meldingen sinds de opening van het meldpunt zijn binnengekomen. Wie de politie heeft gehackt en hoe dat kon gebeuren, wordt onderzocht. Eerder kwam wel naar buiten dat het ging om een account van een politiemedewerker dat is gehackt.

De politie vraagt medewerkers scherp te zijn op e-mails of telefoontjes die ze niet vertrouwen.

Justitieminister David van Weel schreef vrijdag nog in een Kamerbrief dat behalve namen van politiemedewerkers geen onderzoeksgegevens of privégegevens waren gelekt. Achteraf blijkt dat dus niet helemaal te kloppen. Maar de minister heeft toen gedeeld wat hij wist over de hack, zegt zijn woordvoerder daar nu over. De bewindsman wacht het onderzoek over het mogelijke lekken van privégegevens nog af.

LEES OOK
Nog onduidelijk wanneer Rotterdam besluit over doorgaan Feyenoord-Ajax
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vluchten vanaf luchthaven Charleroi dinsdag door acties

CHARLEROI - Alle vluchten die dinsdag zouden vertrekken vanaf de Belgische luchthaven Charleroi zijn geannuleerd. Dat meldt het vliegveld op zijn website. Gedurende de...
×