Clicky

maandag 30 september 2024 - 16:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSPersonenvervoerNieuwe Franse contracten voor waterstof- en batterij-elektrische bussen voor IVECO BUS

Nieuwe Franse contracten voor waterstof- en batterij-elektrische bussen voor IVECO BUS

TURIJN – IVECO BUS, het stads-, intercity- en toeristenbusmerk van Iveco Group, ontving drie nieuwe contracten voor elektrische mobiliteitsoplossingen in Frankrijk, waarmee het merk zijn leiderschap in de transitie naar schoner, groener openbaar vervoer versterkt. In totaal zijn er sinds begin september 31 waterstofbrandstofcelbussen en 20 batterij-elektrische bussen besteld.

De stedelijke gemeenschap van Cannes Lérins heeft haar vertrouwen in IVECO BUS hernieuwd en twaalf GX 337 H2 LINIUM BRT waterstofbrandstofcelbussen besteld. De leveringen starten in de tweede helft van 2025 als aanvulling op de vijfendertig IVECO BUS GX ELEC batterij-elektrische bussen die al in de vloot zitten.

Ook Lorient Agglomération heeft voor haar netwerk gekozen voor de waterstoftechnologie van IVECO BUS, met negentien GX 337 H2 Linium-bussen, waarvan er vijf in de tweede helft van 2025 in gebruik worden genomen.

Het derde contract is met Grand Reims Mobilités, dat IVECO BUS heeft geselecteerd om twintig (met een optie voor nog eens negen) GX 437 ELEC Linium BRT batterij-elektrische bussen te leveren. Deze voertuigen zullen in het najaar van 2025 op de straten van Reims gaan rijden.

LEES OOK
Lichaam in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw (73) gevonden

De waterstofbrandstofcelbus die door Cannes en Lorient is gekozen, is een van de resultaten van het partnerschap tussen Iveco Group en Hyundai Motor Company dat in 2022 van start ging. Het model is uitgerust met een geavanceerd brandstofcelsysteem dat is ontwikkeld door HTWO, het waterstofmerk van Hyundai Motor Group, en een batterijpakket van FPT Industrial, het merk van Iveco Group dat zich toelegt op het ontwerp en de productie van aandrijflijnen met een lage impact op het milieu. De elektrische batterijbus voor Reims maakt deel uit van het succesvolle assortiment dat al door meer dan honderd klanten in Europa is gekozen met meer dan drieduizend bestelde eenheden.

Domenico Nucera, President, Bus Business Unit, Iveco Group, merkte op: “We zijn trots op het vertrouwen dat deze vooruitstrevende stedelijke gemeenschappen in ons stellen. Deze projecten onderstrepen de expertise van IVECO BUS op het gebied van duurzame mobiliteit, die alle reeksen en technologieën voor voertuigen met lage tot nul emissies omvat. Bovendien bevestigen we ons leiderschap op de Franse markt, waar we ons blijven inzetten voor het leveren van hoogwaardige mobiliteitsoplossingen die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten. We kijken ernaar uit om onze reis naar duurzamer openbaar vervoer en een groenere toekomst voort te zetten met onze partners in Frankrijk en overal in Europa.”

LEES OOK
Zeven doden door brand in appartement in Nice
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×