Clicky

maandag 30 september 2024 - 14:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelGam Bakker duurzaam op weg met twee Volvo FH-trekkers op Bio-LNG

Gam Bakker duurzaam op weg met twee Volvo FH-trekkers op Bio-LNG

MIDDENMEER – Gam Bakker heeft voor het eerst Volvo FH-trekkers op Bio-LNG in gebruik genomen. Het bedrijf zet hiermee in op duurzamer transport. De trucks worden ingezet voor dedicated transport van cacao in de regio Amsterdam, Zaandam en Wormer. Met de inzet van Volvo’s FH op Bio-LNG verkleint Gam Bakker zijn CO2-footprint. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks Zwaag.

“Met deze Volvo FH-trekkers op Bio-LNG rijden we dedicated voor één opdrachtgever”, vertelt Gerjo Pater, bij Gam Bakker onder andere verantwoordelijk voor het wagenpark. “We brengen cacao vanuit de fabriek in Wormer naar ons warehouse in Amsterdam. We hebben gekeken hoe we de CO2-uitstoot op deze routes kunnen verkleinen en al snel bleek Bio-LNG het meest haalbare en betaalbare alternatief. Bio-LNG biedt een concurrerende kilometer-kostprijs ten opzichte van diesel. Een paar jaar geleden was de prijs van LNG skyhigh maar inmiddels is het tarief flink gedaald en is er een sluitend TCO-plaatje te maken, ook omdat onze opdrachtgever ons ondersteunt.”

Flinke CO2-reductie

“Deze trucks rijden zeven dagen per week en zo’n 100.000 kilometer per jaar in de regio Amsterdam, Zaandam en Wormer”, vertelt Pater. “Met de inzet van trucks op Bio-LNG zetten we een mooie stap richting duurzamer transport en een schonere toekomst. Door met Shell Bio-LNG te rijden, kunnen we de CO2-uitstoot tot 90 procent reduceren in vergelijking met een dieseltruck.”

LEES OOK
Spruijt Transport vergroot het laadvolume met Volvo FH X-Low-trekker met megatrailer

Het is voor het eerst dat Gam Bakker rijdt met Volvo-trucks op Bio-LNG. “We hebben 36 Volvo-trucks in onze vloot, dus we zijn bekend met het merk en de dealer. De Volvo FH op Bio-LNG rijdt hetzelfde als een dieseltruck en daardoor is het voor chauffeurs heel makkelijk om de overstap te maken. Alleen het tanken is anders en daarvoor hebben de chauffeurs een instructie gehad van LVS Trucks. Bio-LNG tanken doen we bij het Shell tankstation aan de Radarweg in Amsterdam, dus dat ligt ook mooi op de route.”

De zekerheid van een servicecontract

De Volvo FH Globetrotters zijn zeer compleet uitgerust zodat ze eventueel ook kunnen worden ingezet voor internationaal transport. De trucks zijn voorzien van alle mogelijke veiligheidsopties, zodat ze voldoen aan de nieuwe GSR-veiligheidsregelgeving.

Onderhoud laat Gam Bakker doen bij LVS Trucks in Zwaag. “LVS is heel service- en klantgericht. We rijden veel internationaal. Chauffeurs vertrekken op zondag of maandag en dan ze zijn op donderdag of vrijdag weer terug. Dat betekent dat de tijd dat we trucks kunnen uitplannen voor service en onderhoud beperkt is. LVS Trucks denkt goed mee, door juist op die momenten de keuringen en servicebeurten te plannen. Voor beide trucks hebben we een Flexi-Gold-servicecontract afgesloten. Daarmee hebben we de zekerheid dat alles op het gebied van onderhoud en reparaties is afgedekt. Volvo Trucks kijkt ook op afstand mee via Real Time Monitoring. Ze volgen onze trucks en nemen contact met ons op als ze op basis van data zien dat er iets mis is. Ook kunnen ze op afstand foutcodes uitlezen en op basis daarvan bepalen welke actie nodig is.”

LEES OOK
Van der Steen groeit door met custom-made Volvo FM-trucks

Gam Bakker is gespecialiseerd in transport en warehousing en biedt daarnaast diverse diensten aan zoals: value-added logistics, douaneafhandeling, procesoptimalisatie en business intelligence oplossingen.

Het bedrijf staat bekend om zijn klantgerichte en innovatieve aanpak. Dit blijkt onder meer uit de inzet van vrachtwagens met zijdeuren voor zijdelings laden, luchtontvochtiging in laadruimtes voor het transport van plantenstekken en de ontwikkeling van de inklapbare CER-kuubskist.

Als veelzijdige logistieke dienstverlener vervoert Gam Bakker een breed scala aan producten, waaronder cacao, pinda’s, plantenstekken, bloembollen en non-food goederen, zowel nationaal als internationaal. Gam Bakker heeft vestigingen en warehouses in Middenmeer, Westzaan en Amsterdam.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS