Clicky

zondag 29 september 2024 - 21:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerKlomp Transport Zwolle wordt overgenomen door Oegema Logistics+

Klomp Transport Zwolle wordt overgenomen door Oegema Logistics+

ZWOLLE/DEDEMSVAART – Per 1 januari 2025 zal Oegema Logistics+ Klomp Transport uit Zwolle overnemen. Sinds de oprichting van Klomp Transport, 75 jaar geleden, is er veel veranderd in de transportwereld, maar veilig en klantgericht vervoer staat bij het bedrijf nog altijd op de eerste plaats. Om dit in de toekomst te kunnen blijven waarborgen, zet het bedrijf deze volgende stap.

Waarom een overname?

Sinds 1947 is Klomp Transport een familiebedrijf. Al drie generaties wordt het bedrijf aangestuurd door de familie Klomp. “Wij vinden het belangrijk dat onze activiteiten worden voortgezet en dat onze klanten op dezelfde kwalitatieve wijze bediend blijven worden. Ook is verduurzaming een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een kandidaat die naar de toekomst kijkt en dezelfde waarden als Klomp Transport belangrijk vindt. Zo zijn we terecht gekomen bij Oegema Logistics+ en bundelen we per 1 januari onze krachten samen”, aldus Jan Willem Klomp.

Sinds de oprichting in 1919 is Oegema Logistics+ een familiebedrijf. Oegema is een nationaal en internationaal transportbedrijf en levert al meer dan 100 jaar een grote variatie aan transporten.

LEES OOK
K&DTC Groep neemt SB Trans over

Door het grote partnernetwerk is wereldwijd transport ook geen probleem. Daarnaast beschikt Oegema over 5 hectare buitenopslag in Dedemsvaart, en meer dan 45.000 m2 binnen opslagruimte in Dedemsvaart, Geleen, Culemborg en Brno (Tsjechië). Eén van de kernwaarden van Oegema Logistics+ is duurzaamheid.

De laatste jaren investeert Oegema bijvoorbeeld in elektrisch rijden. Inmiddels rijden er 15 elektrische wagens rond en dit aantal groeit naar 30 stuks in 2025. Ook beschikt Oegema over elektrische kranen en meeneemheftrucks.

Oegema gaf in maart 2024 al aan een bedrijf te zoeken om over te nemen. Dat lijkt nu gelukt.

De transportactiviteiten van Klomp Transport vormen een waardevolle aanvulling op het reeds omvangrijke transportaanbod dat Oegema nu al biedt.

Hoe nu verder?

De overname naar Oegema Logistics+ gaat niet meteen in één keer. Het jaar 2025 staat in het teken van een goede overdracht. Dit omdat de werkzaamheden van Klomp Transport substantieel anders zijn dan bij Oegema Logistics+.

LEES OOK
Albert Heijn opent nieuw gemechaniseerd Home Shop Center in Zwolle

Jan Willem Klomp blijft in 2025 meewerken in het bedrijf en blijft na 1 januari 2026 uiteraard in beeld om zijn expertise en advies te blijven geven. De afronding van de overname zal naar verwachting medio 2026 plaatsvinden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Indrukwekkend afscheid van directeur berger Ben Heiltjes [+foto’s]

CUIJK - Zaterdag 28 september vond een waardig afscheid met vele medewerkers en bergingsvoertuigen plaats in Cuijk. Op 20 september is in Cuijk Bernardus Theodorus...
×