Clicky

zondag 29 september 2024 - 15:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerIndrukwekkend afscheid van directeur berger Ben Heiltjes

Indrukwekkend afscheid van directeur berger Ben Heiltjes [+foto’s]

CUIJK – Zaterdag 28 september vond een waardig afscheid met vele medewerkers en bergingsvoertuigen plaats in Cuijk.

Op 20 september is in Cuijk Bernardus Theodorus Willibrordus Heiltjes, beter bekend als Ben Heiltjes, overleden. Hij was directeur van Autohulpdienst Ben Heiltjes.

Geboren in 1955 in Cuijk, groeide Ben op in een familie met een autobedrijf, de Cuijkse Autoservice. Al op jonge leeftijd was hij actief in het bedrijf, en in de jaren zeventig volgde hij de opleiding autotechniek aan de MTS in Apeldoorn.

In 1982 ontmoette hij zijn latere vrouw, Monique Hilhorst, toen zij haar rode Citroën Deux Chevaux inruilde voor een andere rode Citroën. Drie jaar later trouwden ze. In 1998 besloten Ben en Monique de bergingsactiviteiten van het familiebedrijf te verzelfstandigen en richtten ze samen Autohulpdienst Ben Heiltjes op.

Foto: ASMedia

Het bedrijf begon bescheiden met één medewerker en drie bergingsvoertuigen, maar groeide uit tot een van de meest vooraanstaande bergingsbedrijven van Nederland, met inmiddels 25 werknemers en bijna 30 voertuigen.

LEES OOK
IVECO X-WAY bergingstruck voor Roy van Rijswijk

Op 2 april van dit jaar kreeg Ben Heiltjes op de N277 bij Ravenstein een hartaanval tijdens het verplaatsen van een gestrande auto. Hij verloor de controle over het stuur en botste tegen een boom, wat leidde tot ernstige verwondingen.

Na een ziekenhuisopname van meer dan vijf maanden, waarin hij meerdere operaties onderging, mocht hij op 5 september terugkeren naar zijn woning op het terrein van het bergingsbedrijf. Vijftien dagen later is hij daar overleden.

Foto: ASMedia

Gisteren, zaterdag 28 september 2024, vond, onder grote belangstelling van onder meer veel collega bergers en bergingsvoertuigen, zijn uitvaart plaats.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen door brand verwoest in Oosterhout, brandstichting niet uitgesloten [+foto]

OOSTERHOUT - Op een parkeerplaats bij het bedrijventerrein aan de Vraatweg in Oosterhout is zaterdagavond een vrachtwagen door brand verwoest. Getuigen zagen een zwarte auto...
×