Clicky

zondag 29 september 2024 - 00:28 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMeldpunt voor politiemedewerkers na zorgen over hack

Meldpunt voor politiemedewerkers na zorgen over hack

DEN HAAG – De politie heeft zaterdagmiddag een meldpunt geopend voor medewerkers die zich zorgen maken over het datalek dat vrijdag bekend werd. Een woordvoerder van de korpsleiding van de politie bevestigt berichtgeving van NOS hierover. Werkgerelateerde contactgegevens van alle politiemedewerkers werden buitgemaakt bij de hack.

Politiemedewerkers zijn intern geïnformeerd over het meldpunt dat telefonisch bereikbaar is. “Het is een plek waar ze terechtkunnen met vragen”, legt de woordvoerder uit. Omdat het meldpunt net geopend is, is nog niet bekend hoeveel meldingen zijn binnengekomen. Medewerkers willen volgens de woordvoerder het liefst weten welke gegevens zijn buitgemaakt.

In een schriftelijke reactie zegt korpschef Janny Knol dat ze geschrokken is van het datalek. “Het raakt me dat de gegevens van onze collega’s niet veilig bleken. Natuurlijk moet iedereen binnen en buiten de politie erop kunnen rekenen dat de gegevens die de politie heeft, in veilige handen zijn.”

De politie probeert collega’s ook alert te maken op mogelijke misstanden die met de gegevens gepleegd kunnen worden. Zo wordt aan medewerkers gevraagd scherp te zijn op e-mails of telefoontjes die ze niet vertrouwen. Ook daar kunnen zij melding van maken bij het meldpunt.

LEES OOK
Medewerker ggz-instelling Mondriaan in Heerlen neergestoken

Hoe het account van een politiemedewerker gehackt kon worden, is nog niet bekendgemaakt. De politiewoordvoerder zegt dat dat nog onderzocht wordt. Korpschef Knol zegt dat specialisten “keihard” aan het werk zijn. “Mijn allergrootste prioriteit is de bescherming van politiecollega’s en het voorkomen van verdere schade.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen door brand verwoest in Oosterhout, brandstichting niet uitgesloten [+foto]

OOSTERHOUT - Op een parkeerplaats bij het bedrijventerrein aan de Vraatweg in Oosterhout is zaterdagavond een vrachtwagen door brand verwoest. Getuigen zagen een zwarte auto...
×