Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 00:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerWilders fluit weer eigen minister terug: PVV wil geen tolheffing

Wilders fluit weer eigen minister terug: PVV wil geen tolheffing

DEN HAAG – Opnieuw fluit PVV-leider Geert Wilders zijn eigen minister Barry Madlener (Infrastructuur) terug op X. De minister zei dat hij mogelijk tolheffing op snelwegen wil, zodat het voor private financierders interessant wordt om geld in infrastructuurprojecten te stoppen. Ook zou het als alternatief kunnen gelden voor rekeningrijden.

“Slecht idee”, tweet Wilders. “De PVV zal geen enkele vorm van tolheffing steunen.”

De PVV-leider keerde zich eerder op X al tegen de fatbikeplannen van Madlener. Die wilde niet aan strengere regels, maar Wilders tweette toen dat zijn partij daar anders over dacht.

LEES OOK
Minister Madlener van Infrastructuur sluit tolwegen niet uit

Nu zit PVV-minister Madlener met een lastige situatie. De Tweede Kamer, mede aangevoerd door zijn partijgenoot Hidde Heutink, wil een leeftijdsgrens en een helmplicht voor de fatbike, maar niet voor andere elektrische fietsen. Madlener zou dat wel willen, omdat het onderscheid volgens hem juridisch niet te maken is. Hij informeert de Kamer later hoe hij gehoor wil geven aan de aangenomen motie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Grote verkeershinder verwacht rond Rotterdam door werk aan A15

ROTTERDAM - Door onderhoudswerkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat komend weekend "grote verkeershinder" op de snelweg A15 in de omgeving van Rotterdam. De weg in de richting...
×