Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 18:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie houdt 22-jarige man uit Eindhoven aan in zaak nepagenten

Politie houdt 22-jarige man uit Eindhoven aan in zaak nepagenten

DEN BOSCH – In een onderzoek naar oplichters die zich voordoen als politieagent of bankmedewerker heeft de politie Oost-Brabant eerder deze week iemand aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Eindhoven die wordt verdacht van betrokkenheid bij drie zaken van oplichting, aldus de politie.

De drie zaken deden zich voor in Vught, Maarheeze en Weert. In alle gevallen werden slachtoffers benaderd door mensen die zich voordeden als bankmedewerkers en de gedupeerden vertelden dat er iets mis was met hun rekening, bankpas of creditcard. “Met slinkse praatjes en overtuigende argumenten” werden ze ertoe bewogen informatie te delen en bankpassen af te geven aan de zogenaamde koeriers. Sommigen gaven ook nog waardevolle goederen mee.

De 22-jarige wordt ervan verdacht bij slachtoffers aan de deur te zijn gegaan en met afgegeven passen heeft geprobeerd te pinnen. Hij werd woensdag aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De man was bij politie in beeld gekomen tijdens een onderzoek naar de oplichtingspraktijken waar veelal oudere mensen het slachtoffer van worden.

LEES OOK
Vrouw komt om bij ongeval in Vught

Het aantal incidenten met nepagenten is dit jaar sterk toegenomen, zo werd eerder deze maand al bekend. Halverwege september waren er al 167 mensen voor aangehouden. Dat was toen al meer dan in heel 2023 toen in totaal 132 mensen voor dit type misdrijf werden aangehouden. Het aantal aangiftes lag al op zevenhonderd. Vooral de eenheden Den Haag, Oost-Brabant en Oost-Nederland kregen ermee te maken, werd toen ook bekendgemaakt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote drukte op Nederlandse wegen door regen en harde wind

DEN HAAG - Door de regen en de harde wind is het druk op de Nederlandse wegen. Volgens de ANWB stond er vrijdag op...
×