Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 15:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuws33-jarige Nederlander veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf wegens het smokkelen van drugs...

33-jarige Nederlander veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf wegens het smokkelen van drugs naar Denemarken

SONDERBORG – Een 33-jarige Nederlander is donderdag 26 september bij de rechtbank in Sønderborg veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en definitieve deportatie uit Denemarken wegens het smokkelen van een grote hoeveelheid verdovende middelen in de periode tussen december 2019 en april 2020.

De zaak betrof de smokkel van amfetamine olie in een hoeveelheid die kan worden omgezet in 18 kg amfetamine, 26,1 kg hasj en 300 g cocaïne en is het laatste geval in een groter complex van zaken.

De veroordeelde, die na de veroordeling in hechtenis werd genomen, vroeg tijd om na te denken of hij in beroep zal gaan.

Het Openbaar Ministerie bij de politie van Zuid- en Zuid-Jutland is tevreden met het vonnis: “Achter het vonnis gaat een grote hoeveelheid onderzoekswerk schuil, waarbij de politie de betrokkenheid van verschillende mensen bij het smokkelen van grote hoeveelheden verdovende middelen naar Denemarken heeft ontdekt. Daarom zijn we ook tevreden dat we met het vonnis van vandaag een voorlopig einde kunnen maken aan de zaak, en dat het vonnis dat is uitgesproken de ernst van de georganiseerde en internationale drugscriminaliteit weerspiegelt”, zegt hoofd van de juridische afdeling Sinne Brunsgaard Pedersen, de parket van de politie van Zuid- en Zuid-Jutland.

LEES OOK
Meeste verdiensten cocaïnehandel stromen naar het buitenland

In totaal zijn in deze zaak 33 mensen schuldig bevonden. Hun straffen variëren van boetes tot 14 jaar gevangenisstraf, en ze zijn in totaal veroordeeld tot meer dan 130 jaar gevangenisstraf. Daar komt het vonnis van donderdag nog bij.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vanaf oktober hoogtedetectie voor vrachtwagens bij Schipholtunnel

SCHIPHOL - Om te voorkomen dat te hoge vrachtwagens tegen de Schipholtunnel in de A4 rijden en deze beschadigen, zet Rijkswaterstaat daar vanaf 1...
×